Project hiërarchie

Top  Vorige  Volgende

Met behulp van het venster Projecthiërarchie wordt het snel inzichtelijk welke uitgaven en drukken binnen het project bestaan. U kunt hierop ook snel acties uitvoeren met behulp van de actieknoppen naast de uitgavelijst en druklijst, zie hieronder:

 

PAC Project tabblad Projecthierarchie

 

Uitgave

 

LijstPijlU kunt een nieuwe uitgave toevoegen door te klikken op de knop 1 Toevoegen, zie verder Uitgave toevoegen

 

LijstPijlIndien u de details van een uitgave wilt invullen of wijzigen, selecteert u dan eerst de juiste uitgave door hierop te klikken en klikt u dan op de knop 2 Wijzigen, zie verder Uitgave wijzigen

 

LijstPijlOm een uitgave te verwijderen, selecteert u dan eerst de juiste uitgave door hierop te klikken en klikt u dan op de knop 3 Verwijderen, zie verder Uitgave verwijderen

 

LijstPijlIndien een uitgave onder een verkeerd project staat (door conversie of vervuiling van projecten) kunt u met de functie Verplaatsen (onder de uitgave) de gehele uitgave met alle onderliggende details verplaatsen naar een ander project.

 

LijstPijlIndien u gebruik maakt van de mogelijkheid om uitgaven te deactiveren, dan kunt u bij de keuzelijst Tonen kiezen voor Alles, Actief of Inactief. Zo bent u in staat om alleen actieve uitgaven waar u mee werkt weer te geven of alleen de historische. Bij de gebruikersinstellingen kunt u aangeven wat uw persoonlijke voorkeur is, zie verder Gebruikersinstelling Projectbeheer.

 

Druk

 

LijstPijlEen nieuwe druk kan worden toegevoegd bij een geselecteerde uitgave door te klikken op de knop 5 Toevoegen, zie verder Druk toevoegen.

 

LijstPijlU kunt de drukdetails wijzigen door de druk te selecteren en te klikken op de knop 6 Wijzigen, zie verder Druk wijzigen.

 

LijstPijlEen druk met alle plandetails, calculatie(s), kenmerken, afleverdetails, etc kunt u verwijderen met de knop 7 Verwijderen, zie verder Druk verwijderen.

 

LijstPijlIndien een druk onder een verkeerde uitgave staat (door conversie of vervuiling van projecten/uitgaven) kunt u met de functie Verplaatsen (onder de druk) de gehele druk met alle onderliggende details verplaatsen naar een andere uitgave.

 

LijstPijlU kunt een druk (calculatie) fiatteren met de knop 8 Fiatteren of afwijzen met de knop Afkeuren, zie verder Fiatteringen.

 

LijstPijlDe planning kunt u openen door op de knop Planning te klikken, zie verder Planning.

 

LijstPijlDe calculatiehistorie kunt u inzien met behulp van de knop Calc. historie, zie verder Calculatie historie.

 

LijstPijlDe actuele calculatie kan worden geopend door te klikken op de knop Calculatie, zie verder Calculatie invoeren.

 

LijstPijlKlik op Afdrukken om het overzicht getoond in de keuzelijst te tonen. U kunt ook een ander overzicht selecteren in deze keuzelijst.

 

LijstPijlIndien u gebruik maakt van de mogelijkheid om drukken te deactiveren, dan kunt u bij de keuzelijst Tonen kiezen voor Alles, Actief of Inactief. Zo bent u in staat om alleen actieve drukken waar u mee werkt weer te geven of alleen de historische. Dit kan vooral handig zijn bij tijdschriften die reeds zijn verschenen. Deze kunt u dan deactiveren. Bij de gebruikersinstellingen kunt u aangeven wat uw persoonlijke voorkeur is, zie verder Gebruikersinstelling Projectbeheer.

 

TipsHet gebruik van de ALT toetsen kan het gebruik van de diverse onderdelen versnellen. Zo kunt u snel met ALT + 2 naar een uitgave gaan of met ALT + 9 naar de actuele calculatie.