Relatierollen

Top  Vorige  Volgende

U kunt aan een project relatierollen toekennen in het tabblad rollen.

 

PAC Project Rollen

 

Hier ziet u de rollen die op dit moment gekoppeld zijn. Met de knop toevoegen kunt u nog meer rollen toevoegen aan het project, of u kunt deze rollen verwijderen. U kunt hierbij kiezen uit de relatierollen die zijn opgegeven in de stamgegevens. In de stamgegevens zijn deze rollen gekoppeld aan een bepaalde relatiecategorie en op basis hiervan wordt een lijst met mogelijke relaties weergegeven.

 

Als er verbanden zijn tussen de door u geselecteerde relaties en andere relaties krijgt u een keuzelijst te zien.

 

PAC Project auteur met verband

 

In deze keuzelijst kunt u kiezen of u de relatie zelf wil koppelen, of het verband dat de relatie heeft wilt koppelen. Bijvoorbeeld, stel dat er enkel contact is met een auteur via een agent. Dan zult u het verband van de auteur met zijn agent willen koppelen aan het project. Op deze wijze worden niet de privé gegevens van de auteur overgenomen, maar de gegevens die zijn opgegeven op het relatieverband.

 

Op het moment dat u via een rol gekoppeld bent aan een bepaald project/uitgave/druk wordt deze project/uitgave/druk weergegeven in uw cockpit. Ook heeft dit effecten voor uw planningsoverzichten.

 

Met de knop Relatie tonen kunt u een Relatie die is gekoppeld aan een rol direct openen. U kunt de relatie mailen die aan een rol is gekoppeld door deze rol te selecteren en vervolgens op de knop Relaties van Rol mailen te klikken.