Verkoopsoorten

Top  Vorige  Volgende

In de calculatie kunt u verschillende verkoopsoorten kiezen waaraan u eigen soorten kunt toevoegen voor diverse doeleinden. U kunt diverse verkoopsoorten definiëren onder Hoofdmenu | Stamgegevens | Verkoopsoorten:

 

PAC Stam Verkoopsoorten

 

LijstPijlVul een interne omschrijving in veld Interne Oms. in die als omschrijving geldt voor de verkoopsoort.
LijstPijlVul een Omschrijving in die als label geldt in het tabblad Omzet in de calculatie.
LijstPijlGeef een korte omschrijving in het veld Kort oms. om te tonen op overzichten waarop weinig ruimte is.
LijstPijlVink het vakje Calc. aan om de verkoopsoort in de calculatie weer te geven. De verkoopsoort kan ook, hoeft niet, in Orderinvoer worden gebruikt.
LijstPijlVul de Volgorde (rechts van Calc.) in zoals de verkoopsoorten in de calculatie moeten worden weergegeven.
LijstPijlMet het vakje Invoer bruto kunt u ervoor zorgen dat u het (bruto) bedrag kunt invullen en het aantal wordt leeg gelaten. Dit is handig om extra opbrengsten in te kunnen vullen die niet afhankelijk zijn van de verkochte aantallen. Let op dat hierover ook royalty wordt berekend als het een vast percentage betreft en niet via het royaltycontract loopt. Hierover wordt geen kostprijs gerekend, omdat het aantal op nul staat. In het tabblad Afzet-periode verdeling kunt u deze bedragen ook wijzigen, maar dan in het onderste venster Periode verdeling omzet.

 

De overige velden zijn voor de calculatie niet van belang. Deze komen aan de orde tijdens de beschrijving van verkoopsoorten voor opdrachten.