Voorraadcorrectiebeheer

Top  Vorige  Volgende

Met voorraadcorrectiebeheer kunt u uw voorraadgegevens wijzigen of hier nieuwe gegevens aan toevoegen. Als u klikt op de knop voorraadcorrectiebeheer ziet u het volgende scherm:

 

PAC Royalty Voorraadcorrectie

 

U kunt de voorraadrondrekening om de volgende redenen wijzigen:

Er zat een inconsistentie in de aangeleverde gegevens
Omdat u gegevens heeft aangeleverd gekregen op papier en deze in PAC wilt invoeren
Omdat u een correctie wilt maken ten behoeve van een auteur (en een kleine eindvoorraad niet wilt laten staan tot in lengten van jaren en deze bv als -fictieve- boekhandel wilt afrekenen en dus nooit meer een afrekening hoeft te sturen)

 

Wijzigingen kunt u maken door op een veld te klikken dat u wilt wijzigen en hier de juiste data in te voeren. Ook kunt u omzetregels toevoegen door op de knop Omzet toevoegen te klikken.

 

Bij omzetregels kunnen ook prijsgegevens worden ingevoerd. U kunt hier zowel een bruto als een netto prijs opgegeven.

 

U kunt omzetregels ook verwijderen., met de knop component verwijderen. Niet alle componenten kunnen zomaar worden verwijderd. Welke kunnen worden verwijderd kunt u aangeven bij Stamgegevens - Componenten. Als u een omzetregel probeert te verwijderen maar dit is niet toegestaan, dan zal PAC dit aan u melden.

 

In het royaltycorrectiebeheer kan visueel onderscheid worden gemaakt tussen correcties. Standaard correcties die worden uitgevoerd zijn 'normaal' en worden in wit getoond, maar dit kan worden gemarkeerd als reservering met de knop Regel reserveren zodat het een opvallende kleur krijgt. Met dezelfde knop kan het ook weer 'normaal' worden gemaakt. Er zitten op dit moment verder geen functionaliteiten aan de reservering.

 

Met de knop -/- Correcties VP overnemen kunt u met een druk op de knop in één keer alle correcties van het vorige jaar omgekeerd worden overgenomen.

 

Met de knop Correcties leegmaken kunt u alle gegevens in de kolom correcties verwijderen.

 

Bovenaan in het scherm ziet u de knoppen Periode terug en Periode vooruit. Hiermee kunt u zonder steeds terug te hoeven naar het zoekscherm makkelijk het voorraadcorrectiebeheer van vorige en volgende perioden bekijken. Indien wordt voorzien in retouren in royaltycorrectiebeheer dan kan dit alvast voor de volgende periode worden ingevuld ondanks dat deze periode nog niet bestaat/is gerealiseerd. Dus voorzien op 250 retouren in 2007 kan als negatieve afzet/omzet in 2007 worden ingevuld in de correctiekolom (= vermindering omzet in 2007) en in de aan te maken periode 2008 als 250 positief worden ingevuld. Als in 2008 blijkt dat de omzet inderdaad zover achterblijft, dan is een goede keus gemaakt en kan eventueel een deel van 250 zelfs worden verminderd waardoor een deel nog steeds voorzien blijft. Als de omzet in 2008 echter goed/normaal is, dan worden de 250 stuks gewoon bij de omzet opgeteld omdat die er in 2007 van af zijn getrokken.

 

ExclamationSmall Het is nu mogelijk om de Oplage te gebruiken (afleverbeheer onder drukbeheer) als grondslag voor de rondrekening van royalties. Als standaard wordt de volledig (gecontroleerde) voorraad van CB of intern magazijn gebruikt, maar daarin kan het voorkomen dat het optellen van de werkelijke inslag niet juist is en daardoor een onjuiste oplage wordt gerapporteerd aan de rechthebbende. Daarom is het mogelijk om in de administratieve instellingen van de Royalty een instelling 'Oplagecomponent (ipv inslag)' in te vullen. Hierdoor wordt de gerealiseerde afleveringen van de drukker/binder opgehaald uit drukbeheer om in te vullen als correctiecomponent. Het kan zijn dat niet hetzelfde getal is als de inslag(en) uit de magazijnen. In dat geval ontstaat er een rondrekening verschil dat moet worden weggeboekt, er is dan waarschijnlijk ergens een voorraadcorrectie/verplaatsing met een hoog getal blijven staan. Deze functionaliteit hangt echter af van de inrichting. In de standaard uitvoering wordt met CB inslag gewerkt als basis en moet deze inrichting dus in opdracht worden gewijzigd om de functionaliteit te kunnen toepassen, inclusief de aangepaste checksystematiek!

 

U kunt een tekst op de afrekening toevoegen door deze in het veld Tekst op afrekening in te voeren