Voorraad overboeken

Top  Vorige  Volgende

PAC Cockpit VoorraadOverboekenBij een nieuwe (grote) inslag die wordt doorgegeven van het CB, betreft het over het algemeen de inslag op een nieuwe druk. PAC kan er daarom niet zomaar van uitgaan dat de mutatie moet worden uitgevoerd op de bestaande druk, maar in geval van inslag (andere mutatietypes zijn ook mogelijk) moet de gebruiker beslissen. In dit geval zal PAC deze mutatie dus niet direct verwerken, maar in de cockpit plaatsen. U kunt deze mutaties vervolgens in de cockpit beoordelen en vervolgens op de juiste manier instellen. Als al deze overboekingsvragen zijn beantwoord dan dient men de knop Verder verwerken in te drukken om de onderliggende voorraad- en omzetmutaties door te voeren in PAC.

 

Welke mutaties in de cockpitfunctie Voorraad overboeken terecht komen zijn gedefinieerd in de stamgegevens onder voorraadmutatietypes.

 

Als tijdens de import ook andere meldingen zijn voorgekomen (vaak ontbrekende of ongeldige koppelgegevens) dan dienen deze opgelost te worden door de gebruiker in de relevante stamgegevens. Nadat dit is uitgevoerd kan de knop Instel. verwerken worden gebruikt. Deze geblokkeerde mutaties worden dan opnieuw geevalueerd en verwerkt.