Voorraad mutatietypes

Top  Vorige  Volgende

Op uw voorraad kunt u mutaties uitvoeren, zowel handmatig als automatisch door het inlezen van gegevens van een extern magazijn (CB). Het stamgegeven voorraadmutatietypes bevat de mutatietypes die hiervoor kunnen worden gebruikt.

 

PAC Stam Voorraadmutatietypes

 

U ziet hier de volgende velden:

 

Nr: dit is een door PAC toegekend nr. U kunt dit niet wijzigen.
Code: Voer een code in behorend bij het voorraadmutatietype.
Omschrijving: Geef een omschrijving van het voorraadmutatietype.
Verwacht teken: zorgt dit mutatietype voor een stijging of daling van de vooraad?
handmatige mutatie: Als u dit voorraadmutatietype wilt kunnen gebruiken om handmatige mutaties te doen in het voorraadbeheer vinkt u dit aan.
Systeemtype: Een mutatietype dient te zijn gekoppeld aan een Systeemtype, dat in PAC is gedefinieerd.
Verwerking op: Hier geeft u aan wat er moet gebeuren, op het moment dat een mutatie van dit type moet worden uitgevoerd op basis van een import. Voorbeeld: bij een nieuwe grote inslag die wordt doorgegeven van het CB, kan het zijn dat dit de inslag van een nieuwe druk betreft. Door Status vragen aan gebruiker te selecteren zal, als dit voorraadmutatietype voorkomt, in de cockpit aan de gebruiker worden gevraagd wat er met deze mutatie worden gedaan. moet de mutatie worden verwerkt op de huidige druk? Of worden omgezet naar een nieuwe druk?
Herwaardering uitvoeren op type: Als een VVP wijzigt en de mutaties zijn reeds gejournaliseerd dan worden er 2 extra mutaties aangemaakt met het herwaarderingssaldo. Zie voorraadherwaardering. U kunt types op hetzelfde type laten herwaarderen of ze samenvoegen tot een algemener herwaarderingstype. Dit is vooral van invloed op uw journaalpostinrichting.

 

Bij Mutatietype ten behoeve van voorraadcorrectie kunt u een mutatietype toekennen dat door het systeem kan worden gebruikt als telverschillen voorkomen.