Statusinformatie

Top  Vorige  Volgende

In het tabblad statusinformatie vindt u een aantal velden die automatisch worden gevuld.

 

PAC Facturen invoeren Statusinformatie

 

 

LijstPijlVolgnr.: geeft een uniek nummer in PAC weer.
LijstPijlVerwerkingsnr.: Kent na het verwerken van de faktuur een uniek nummer toe aan de faktuur.

 

LijstPijlStatus: In dit veld staat de status van de faktuur: Initieel, proef, definitief, verwerkt, historisch

 

 

LijstPijlFaktuurnr: Als de faktuur een keer definitief is afgedrukt (verwerkt), dan krijgt deze een faktuurnr (vanuit de mogelijke combinatie jaar/periode/faktuurcategorie). Als het afdrukken niet is gelukt, blijft het eenmaal gegenereerde faktuurnr staan (tbv controle door de fiscus!).
LijstPijlFaktuurdatum: Bij het afdrukken (verwerken) van de fakturen wordt ook een faktuurdatum gevraagd. Deze wordt vervolgens in dit veld ingevuld.
LijstPijlBoekjaar: Geeft het boekjaar aan waarin de faktuur is verwerkt.
LijstPijlBoekperiode: Geeft de boekperiode aan waarin de faktuur is verwerkt.

Het is nu mogelijk om een (per ongeluk) in een foutievieve periode verwerkte (maar ongedaan gemaakte) faktuur in een andere periode te faktureren door het boekjaar/periode te wissen met behulp van het wisknopje naast boekperiode. Dit kan echter alleen door de power/user worden uitgevoerd ivm de fiscale gevolgen van de faktuurnummering.

 

 

LijstPijlBTW nummer: Het toegepaste BTW nummer van de klant/debiteur bij aanmaken van de faktuur
LijstPijlBTW aangiftetype: Voor welke aangifte de faktuur van toepassing is op basis van de landcode van de debiteur: Binnenland, ICL (binnen EU) of Export (buiten EU).
LijstPijlBTW doorbelasten: Op basis van het land wordt het aangifte type bepaald en icm of zonder een BTW nummer wordt bepaald of BTW moet worden doorbelast. Dit heeft gevolgen voor de ingevoerde faktuurregels.

 

 

LijstPijlIngevoerd op: Hier wordt automatisch de invoerdatum en tijd ingevuld.
LijstPijlIngevoerd door: Hier wordt automatisch ingevuld wie de faktuur heeft aangemaakt.

 

 

LijstPijlOpdrachtnr.: Indien de faktuur resulteert in een order (zie hiervoor faktuurcodes) dan wordt hier het opdrachtnummer weergegeven. Zo kunt u de bijbehorende order makkelijk terugvinden.
LijstPijlPakbonnr.: Indien de faktuur ontstaan is uit een order dan wordt hier het pakbonnr weergegeven.
LijstPijlLeverdatum: Indien de faktuur ontstaan is uit een order dan wordt hier de datum weergegeven waarop de pakbon is afgemeld. Het is mogelijk om deze datum op uw faktuur te laten vermelden. Deze datum is niet handmatig wijzigbaar.