Faktuurcodes

Top  Vorige  Volgende

Als u een faktuur aanmaakt in PAC dan bent u verplicht hier een faktuurcode aan te koppelen. De faktuurcode bepaald een aantal eigenschappen van de faktuur. Zo is de faktuurcode gekoppeld aan een stylesheet en bepaald de faktuurcode zo dus de opmaak van de faktuur. Ook kan aan ene faktuurcode een bepaalde fondsgroep op fonds gekoppeld zijn, zodat u bij deze faktuur enkel titels van deze fondsgroep / dit fonds selecteren kan. Tenslotte is het ook mogelijk om op basis van een faktuur een opdracht te laten maken, die vervolgens weer naar het CB kan worden verzonden.

 

Als u een faktuur aanmaakt kunt u kiezen uit de lijst met faktuurcodes zoals deze is opgesteld onder Hoofdmenu | Stamgegevens| Faktuurcodes:

 

PAC Stam Faktuurcodes

 

U vindt hier de volgende kolommen:

 

Nr: Dit is een intern nummer van PAC dat automatisch wordt toegekend.
Code: Dit is een eigen code, die u aan de faktuurcode kunt toevoegen.
Omschrijving: Hier geeft u een omschrijving op van de faktuurcode.
In de kolommen Titels van fondsgroep en Titels van Fonds kunt u aangeven dat, als deze faktuurcode wordt geselecteerd in een faktuur, enkel de titels uit deze fondsgroep / dit fonds kunnen worden gekozen.
Faktuursjabloon: U kunt hier uit een lijst opgesteld onder documentsoorten - faktuur een faktuursjabloon selecteren, die aan deze faktuurcode gekoppeld is. Als een faktuurcode gekoppeld wordt aan een faktuur, dan wordt de opmaak van de faktuur bepaald door het gekoppelde faktuursjabloon.
Std. verkoopsoort: U kunt hier aangeven dat er bij iedere faktuurregel standaard voor een bepaalde verkoopsoort moet worden gekozen. U hoeft hierdoor de verkoopsoort niet steeds zelf te wijzigen. In de fakturatiemodule kan nu aan een faktuurcategorie een standaard verkoopsoort worden gekoppeld ten behoeve van eenvoudigere faktuurinvoer. Sommige fakturen behoeven geen verkoopsoort, maar dit is verplicht. Daarom kan een 'lege verkoopsoort' dienst doen als standaard verkoopsoort. We raden aan om deze lege verkoopsoort toch te benoemen en deze dan bijvoorbeeld niet in de faktuurlayout op te nemen.
Faktuur maken: Als u dit veld aanvinkt dan wordt bij het verwerken van een faktuur in PAC een fysieke faktuur geprint
Opdracht maken: Als u dit veld aanvinkt dan wordt de gemaakte faktuur omgezet in een opdracht, die vervolgens naar het CB kan worden gezonden. Dit zorgt er dus voor dat geen dubbel invoerwerk hoeft te worden uitgevoerd. In de hierop volgende kolommen Opdrachttype, Transactievoorwaarde, Verkoopsoort bepaald u het type opdracht dat moet worden gecreerd op basis van de faktuur die aan deze faktuurcode gekoppeld is. U kunt hierbij zelfs optioneel een opdrachtrelatie selecteren. Een faktuur van een bepaalde relatie met deze faktuurcode wordt dan aangemaakt als een order met deze opdrachtrelatie. De relatie in de faktuur wordt hiermee dus overschreven. Ook kan een kortingspercentage worden meegegeven. Als orders worden gegenereerd vanuit de fakturatie kan het zijn dat deze orders alleen voorraadverplaatsingen betreft met bv 100% korting. Dan zou de korting van de faktuurregel moeten worden overschreven door 100% (of een ander ingesteld percentage). Dit kan door het veld OpdrachtKortingsPerc in de stamgegevens van faktuurcode in te stellen op een getal groter dan 0% zodat PAC deze waarde gebruikt ipv de faktuurregelkorting. Als 0% in OpdrachtKortingsPerc is ingevuld wordt wel de faktuurregelkorting gebruikt (dit is de standaard werking).