Relatieverband toevoegen

Top  Vorige  Volgende

In de meeste gevallen zult u een relatieverband willen aanmaken vanuit een hoofdrelatie. U wilt bijvoorbeeld Piet Petersen toevoegen als contactpersoon aan De Volkskrant. U begint dus door de hoofdrelatie op te zoeken in het systeem. Dit doen we door in het hoofdmenu te klikken op het relatiebeheer en in het zoekscherm de hoofdrelatie op te zoeken.

 

Vervolgens gaat u naar het tabblad relatieverbanden. Indien er al andere relatieverbanden zijn tussen deze hoofdrelatie en andere relaties, dan zult u die hier zien weergegeven.

 

PAC Relatie relatieverbanden

 

 

Onderaan dit tabblad ziet u verschillende knoppen: Verband toevoegen, Verband openen, verband verwijderen, Contactpersoon toevoegen en contactpersoon koppelen.

 

ExclamationSmall De knoppen verband toevoegen, Verband openen en verband verwijderen gebruikt u alleen als u een ongebruikelijk relatieverband aanmaakt, dat niet een verband 'is contactpersoon van' betreft. Denk bijvoorbeeld aan het verband 'is dochterbedrijf van'. Meer informatie hierover vindt u in de uitgebreide gebruikershandleiding van PAC.

 

In de meeste gevallen zult u gebruik maken van de knoppen Contactpersoon toevoegen en Contactpersoon koppelen. Contactpersoon koppelen gebruikt u alleen als u weet dat de contactpersoon als op zichzelf staande relatie al in PAC staat. Anders gebruikt u Contactpersoon toevoegen.

 

Als u klikt op de knop Contactpersoon toevoegen dan krijgt u het volgende scherm te zien:

 

PAC Relatie Contactpersoon toevoegen voorbeeld

 

Hierin kunt u de basisgegevens van de contactpersoon (in ons voorbeeld dus Piet Pietersen) invullen. Als u vervolgens op Toevoegen klikt ziet u het volgende scherm:

 

PAC Relatie relatieverband wijzigen

 

Eigenlijk heeft u nu in één keer twee dingen toegevoegd: u heeft de relatie Piet Pietersen aangemaakt. Én u heeft een verband aangelegd tussen Piet Pietersen en De Volkskrant.