Projectrecht wijzigen

Top  Vorige  Volgende

Na het toevoegen van een project kunnen algemene rechtendetails op projectniveau worden ingevuld.

 

PAC Projectbeheer tabblad Rechten Diagram

 

De initiële van de rechten(aankoop) worden ingevuld in het tabblad Rechten.

 

PAC Project tabblad Rechten

 

In het veld Status kunt u de laatste stand zien waarin de initiële rechtenaankoop zich bevindt. Dit is optioneel en wordt verder niet automatisch aangestuurd.
Indien alles is afgehandeld (er staat niet meer open om te doen) dan kunt u het veld Afgehandeld aanvinken.
Indien de uitgeefbeslissing van belang is dan kunt u aangeven of een werk wordt uitgegeven of is afgewezen, of dat er nog geen besluit is genomen. Optioneel.
In welk gebied u het veld mag uitgeven kan worden ingevoerd in het veld Verkoopgebied. Bv Nederland, Nederlandstalige landen, Benelux of Wereld.
U kunt ook nog aangeven hoe en wanneer het eerste contact is ontstaan: Door een aangevraagd manuscript of ongevraagd aangeboden manuscript en wanneer dit is gebeurd. In respectievelijk de velden Aanvraagtype en Aanvraagdatum. Optioneel.
In het tabblad Notities kunt u verder algemene notities kwijt over de rechtenaankoop van het werk (de titel/manuscript, zie projecttitel of titel van het oorspronkelijke werk).

Bovenstaande velden zijn beschikbaar in de rapportgenerator in rapport Titelaanvragen en Titelaanvragen met contractstatus.

 

In het tabblad Contracten staan alle gekoppelde contracten. Voor Nederlandstalig werk (met de auteur of agent afgesproken) slechts één contract. Voor buitenlands werk dat vertaald moet worden zijn vaak twee contracten aanwezig: Agentcontract en vertalerscontract. In de loop van de tijd kunnen hier meer contracten ontstaan door beëindiging van contracten en daarna nieuwe contracten. Addenda vinden plaats binnen het contract (uitbreiding van bestaande afspraken).

Met behulp van de knoppen Toevoegen en Tonen kunnen direct nieuwe contracten worden toegevoegd of het geselecteerde contract worden getoond.