Planning trajecten

Top  Vorige  Volgende

De uitgeverij heeft vaak te maken met meerdere parallelle activiteitenblokken ofwel trajecten om een druk te produceren. Het is goed om dit in PAC ook te vertalen naar diverse trajecten om een goede scheiding tussen de (parallelle) activiteiten te behouden. Vaak zult u een vaak de trajecten als kritieke pad aan kunnen duiden, of tenminste het traject met de laatst uit te voeren activiteit, zodat deze de verschijningsdatum kan bepalen.

 

Bij trajecten ziet u:

De trajecten bij deze planning, met hierbij de prognose en realisatie start- en einddatum en de doorlooptijd. Aan ieder traject is een trajectcode (TC) gekoppeld. Deze staat ook bij de activiteiten weergegeven, zodat duidelijk is welke activiteit bij welk traject hoort. U ziet vervolgens de doorlooptijd in dagen. Verder ziet u een kolom Automatisch Bijwerken (AB). Als dit is aangevinkt worden de gegevens over het traject (startdatum, einddatum, doorlooptijd) automatisch bijgewerkt naar aanleiding van wijzigingen in de activiteiten. KP staat voor Kritiek pad. De verschijningsdatum is de datum uit de kolom P. Eind van de laatste activiteit van het kritieke pad.
Met tonen kunt u kiezen of u alleen het geselecteerde traject wilt tonen (u kunt u traject selecteren door hierop te klikken) of de hele planning (alles).
Met de knop toevoegen of verwijderen kunt u een traject toevoegen/verwijderen aan de planning.

 

U bent nu in staat om een ontbrekend traject toe te voegen.

 

voorbeeldSmallBij dit product hoort ook een CD. U dient daarom ook een CD traject aan te maken.

 

LijstPijlKlik op de knop Toevoegen. Het volgende venster verschijnt:

 

PAC Planning traject toevoegen

 

LijstPijlSelecteer CD/Video productie traject
LijstPijlKlik op OK om het traject toe te voegen aan de planning