Fondsbeheer

Top  Vorige  Volgende

Alle uitgaven zijn ingedeeld in fondsen. De fondsen kunt u vervolgens indelen in fondsgroepen. U kunt de fondsen definiëren onder Hoofdmenu | Stamgegevens | Fondsbeheer. Het zoekvenster wordt geopend:

 

PAC Fonds zoeken

 

U kunt een bestaand fonds openen of een nieuw fonds toevoegen:

 

LijstPijlKlik op Nieuw om een fonds toe te voegen. Het venster Zoeken fondsgroep voor nieuw fonds wordt geopend:

 

PAC Fonds toevoegen toewijzen fondsgroep

 

LijstPijlKies de fondsgroep waarin u het nieuw fonds wilt opnemen.
LijstPijlKlik op de knop Open om door te gaan. Het volgende venster wordt geopend:

 

PAC Fonds toevoegen

 

LijstPijlVul het verplichte nieuwe fonds in als nummer of code in Fonds.
LijstPijlVul vervolgens een verplichte Omschrijving in.
LijstPijlAutomatisch is de Fondsgroep ingevuld uit de vraag van het vorige venster. U kunt deze echter op dit moment nog wijzigen.
LijstPijlKlik vervolgens op de knop Toevoegen.

 

LijstPijlIndien u kiest voor Open in het zoekvenster of Toevoegen in het toevoegvenster dan wordt het volgende venster geopend:

 

PAC Fondsbeheer

 

LijstPijlGa naar het veld Fonds om het nummer of de codering te wijzigen. U kunt dit veld te allen tijde wijzigen, want de koppeling vindt plaats op een interne nummering (ID).
LijstPijlWijzig het veld Omschrijving indien nodig.
LijstPijlIndien van toepassing, vul dan de fondsklantgroep in. Dit is een tussenniveau tussen fondsgroep en fonds. Dit wordt beperkt gebruikt door enkele uitgeverijen om de doelgroep aan te geven.
LijstPijlEen fonds kan worden beheerd door een manager, de Fondsmanager. Deze persoon is verantwoordelijk voor het juiste fondsbeleid bij dit fonds.
LijstPijlU kunt een merk koppelen aan een fonds. U kunt hierbij kiezen uit de merken die zijn ingevuld bij Stamgegevens - Merken. U dient een merk te koppelen aan een fonds, als dit merk ook bekend is bij het CB. Als u dan geen merk koppelt, dan kan de communicatie met het CB mogelijk niet goed verlopen.

 

Vervolgens zijn twee tabbladen gedefinieerd:

ISBN-range

 

U kunt reeds voorgedefinieerde ISBN-ranges toewijzen aan een fonds. Zo bent u in staat om op fondsniveau ISBN-ranges te gebruiken die bij het toewijzen van een ISBN aan een uitgave worden gekozen uit deze range.

LijstPijl        Klik op de keuzelijst in het veld ISBN-range om een keuze te maken uit voorgedefinieerde ISBN-ranges. Het veld t/m wordt automatisch gevuld.

LijstPijl        Vink een voorkeurskeuze aan zodat bij het toekennen van een ISBN bij een uitgave deze automatisch wordt geselecteerd.

 

Externe koppelingen

 

PAC Fondsbeheer tabblad Bestmate

 

LijstPijlVul in het veld Bestmate fondscode de code in zoals in Bestmate het fonds is gecodeerd.
LijstPijlVul in het veld Bestmate subfondscode de code in zoals in Bestmate het subfonds is gecodeerd.

 

ExclamationSmallDefinitie: PAC fondsgroep is Bestmate fonds.
ExclamationSmallDefinitie: PAC fonds is Bestmate subfonds.

 

LijstPijlVul in het veld Accountview-kostenplaats de kostenplaatscode in voor Accountview indien u gebruik maakt van het verdichten van omzetjournaalposten op kostenplaatsniveau's die afhankelijk zijn van de fondsindeling. Dit is zeer afhankelijk van uw administratieve inrichting en boekhoudrapportage-eisen!

 

De status is op dit moment niet in gebruik en staat daarom op Actief.