ISBN ranges

Top  Vorige  Volgende

Ten behoeve van het op eenvoudige wijze kunnen toewijzen van ISBN's kunt u gebruik maken van ISBN-ranges. Deze kunnen worden opgevraagd bij het Bureau ISBN. Vaak zullen dit echter lijsten zijn en kunnen aldus niet elektronisch worden verwerkt. Dan kunt u toch vrije ranges toewijzen waaruit gekozen kan worden voor uitgaven. U kunt diverse ISBN-ranges definiëren onder Hoofdmenu | Stamgegevens| ISBN-ranges:

 

PAC Stam ISBN ranges

 

LijstPijlSelecteer het juiste ISBN Type . Kies hier tussen ISSN en ISBN.
LijstPijlVul in het veld ISBN van de ondergrens van de ISBN-range in.
LijstPijlVul in het veld t/m ISBN de bovengrens van de ISBN-range in.
LijstPijlVul eventueel een duidelijke omschrijving van de range in, indien mogelijk en van toepassing, in het veld Omschrijving.
LijstPijlHet aankruisvakje Algemeen kunt u gebruiken op de volgende manier. Als het is aangevinkt en een uitgave heeft een fonds zonder ISBN-ranges, dan worden alle ranges getoond die op algemeen staan. Indien het vakje uitstaat, dan wordt het alleen getoond indien het is gedefinieerd bij een fonds.

 

TipsU mag uiteraard de ondergrens en bovengrens invullen met een illegaal ISBN, omdat het niet een toegewezen ISBN betreft. Het maakt het weergeven van ranges zeer overzichtelijk.