Financieel

Top  Vorige  Volgende

PAC Algemene Instellingen financieel

 

Bij het onderdeel Financieel kunt u het volgende instellen:

 

Met Veld voor debiteurnummer selecteert u uit welk veld in het relatiebeheer het debiteurnummer moet worden gehaald. Zo wordt het debiteurnummer in de faktuur goed weergegeven.
Met de functie debiteurnummer autom. ophogen kunt u ervoor zorgen dat als een nieuwe debiteur is aangemaakt, hier automatisch een debiteurnummer aan toe wordt gekend als u deze debiteur selecteert bij een faktuur. Als u deze functie aanvinkt moet u nagaan vanaf welk nummer u het debiteurnummer wilt laten ophogen. Dit nummer vult u dan in in Volgende debiteurnummer. PAC zal vervolgens het debiteurnummer steeds met 1 (of het ingestelde getal) ophogen dmv het veld Het debnr telkens ophogen met.
Met Veld voor crediteurnummer selecteert u uit welk veld in het relatiebeheer het crediteurennummer moet worden gehaald. Zo wordt het crediteurennummer op  de royalty afrekening goed afgedrukt.
Met de functie crediteurnummer autom. ophogen kunt u ervoor zorgen dat als een nieuwe crediteur is aangemaakt, u hier een nieuw crediteurennummer voor kan genereren met behulp van de bijbehorende knop in relatiebeheer. Als u deze functie aanvinkt moet u nagaan vanaf welk nummer u het crediteurennummer wilt laten ophogen. Dit nummer vult u dan in in Volgende crediteurnummer. PAC zal vervolgens het crediteurennummer steeds met 1 (of het ingestelde getal) ophogen dmv het veld Het crednr telkens ophogen met.
Met behulp van het veld FA Controle categorie na toewijzen deb/crednr kunt u ervoor zorgen dat een debiteur of crediteur een extra markering krijgt die later kan worden getoond in de cockpit door iemand die deze relatie nog moet bijwerken met extra financiële gegevens (of gewoon moet controleren). Na het controleren/wijzigen dient deze persoon de categorie weer uit te zetten zodat de relatie niet nogmaals op dit overzicht terecht komt.