Fakturen verwerken

Top  Vorige  Volgende

U kunt fakturen afzonderlijk verwerken, maar het zal op momenten ook handig zijn om vele fakturen in een keer te verwerken. Dit doet u via de functie Fakturen verwerken die u vindt in het hoofdmenu. Als u op deze kop klikt ziet u het volgende scherm:

 

PAC Facturen verwerken

 

In dit scherm kunt u het volgende doen:

 

LijstPijlU kunt kiezen voor een proef of definitieve faktuur. Indien fakturen zijn verwerkt tot definitieve fakturen dan zullen deze fakturen hierna als historisch worden beschouwd en niet meer kunnen worden gewijzigd. Met proeffakturen kunt u de faktuur controleren en deze vervolgens nog wel wijzigen.
LijstPijlFaktuurcode: U kunt al de te verwerken fakturen filteren zodat u alleen de fakturen verwerkt die voldoen aan een bepaalde faktuurcode.
LijstPijlBesteldatum: u kunt uw fakturen filteren op de besteldatum die u bij de faktuur heeft opgegeven.

 

In het veld Resultaat ziet u alle fakturen die aan uw opgestelde selectie voldoen. U kunt nu de fakturen selecteren die u wilt afdrukken. U kunt deze afzonderlijk selecteren, maar ook alle fakturen tegelijk selecteren door een vinkje te plaatsen naast Alles selecteren.

 

Door nu te klikken op de knop Voorbeeld kunt u van deze fakturen een voorbeeld afdrukken. Als u klikt op de knop Verwerken (en u heeft bovenaan het scherm Definitief geselecteerd) dan zullen de fakturen echt worden verwerkt. Deze worden dan historisch en zullen niet langer voorkomen in het resultaten scherm.

 

Tips De vervaldatum van de faktuur wordt bij definitief verwerken uitgerekend adhv de faktuurdatum en het aantal dagen van de betalingsconditie. De vervaldatum kan worden gebruikt op de faktuursjablonen.