Onderhanden werk

Top  Vorige  Volgende

De stand van het onderhanden werk kan worden benaderd en worden afgesloten via het tabblad Onderhanden werk. Daar kunt u notities invullen (en deze worden ook automatisch aangevuld bij belangrijke financiele wijzigingen na afsluiten) en de druk afsluiten als alle inkoopfacturen binnen zijn. U ziet het volgende venster:

 

PAC Druk tabblad Onderhanden werk

 

Dus als alle inkoopfacturen binnen zijn kunt u de druk afsluiten. Er wordt daarna een logboek bijgehouden met wijzigingen:

 

PAC druk tabblad Onderhanden werk met notities

 

Modules De module PAC Onderhanden werk werkt samen met de module PAC Accountview om een journaalpost te kunnen aanmaken van het afsluitsaldo. Deze journaalpost kan slechts één keer worden gemaakt. Eventuele latere saldi ongelijk aan 0 (die naar verwachting niet voor moeten komen bij goed gebruik) dienen handmatig te worden verwerkt in de boekhouding. Als het afsluitsaldo is geboekt dan wordt deze later weer geimporteerd waardoor het zichtbare afsluitsaldo nul wordt. Er gelden diverse voorwaarden mbt de inrichting om deze situatie te kunnen toepassen. De afsluitpost wordt standaard geboekt met als boekdatum de afsluitdatum, maar dit kan met selecties in de journaalpost export wat meer worden aangestuurd.

 

ExclamationSmall Een druk kan alleen worden afgesloten als alle fiatteringen zijn uitgevoerd.