Administratie kopiëren

Top  Vorige  Volgende

De volgende stap is het kopieren van uw administratie van PAC (1) naar TESTPAC. Dit doet u als volgt.

 

LijstPijlOpen windows verkenner en zoek de map waar PAC (1) in staat. (In dit geval dus N:\DATA\PAC.)
LijstPijlSelecteer admin.mdw en plaats deze in de map waar u TESTPAC in heeft geplaatst (in ons voorbeeld dus P:\DATA\TESTPAC)
LijstPijlSelecteer vervolgens alle .mdb bestanden uit de map adm op de locatie van PAC (1) (N:\DATA\PAC\Adm). Dit zijn data.mdb, drukdata.mdb, historie.mdb, license.mdb, log.mdb, omzet.mdb en verkoop.mdb. Kopieer deze en plaats ze in ed adm map van TESTPAC (P:\DATA\TESTPAC\Adm).
LijstPijlNeem nu contact op met Verkaart Automatisering. U ontvangt van Verkaart een nieuwe bedrijfsdatabase (company.mdb) en licentie (license.mdb) voor uw testomgeving. Als u deze heeft ontvangen plaatst u deze in de map P:\DATA\TESTPAC (company.mdb) respectievelijk in de adm map van TESTPAC (license.mdb)  (P:\DATA\TESTPAC\Adm). U overschrijft hiermee het oude license.mdb bestand.

 

ExclamationSmall U heeft nu alle benodigde bestanden naar TESTPAC gekopieerd. U kunt TESTPAC nu openen. Een zeer belangrijke stap die nu nog moet volgen is het koppelen van PAC aan de juiste administratie. Als u deze stap niet goed uitvoert zal PAC nog verwijzen naar de administratie in PAC (1), en worden wijzigingen dus in uw huidige administratie doorgevoerd.

 

ExclamationSmall Wij adviseren u om verwarring te voorkomen om gebruik te maken van een echte test licentie en test company. Als u namelijk een volledige kopie zou maken van uw live omgeving is er qua service geen onderscheid meer te maken tussen deze twee omgevingen. Ook zit er een beveiliging van kopieren van administraties op als u een echte testomgeving opbouwt zoals wij voorschrijven.