Het wijzigen van de stijl van een pagina

Top  Vorige  Volgende

het is mogelijk om de stijl van de pagina's aan te passen. Wijzigingen kunnen aangebracht worden in de html-templates van het systeem.

 

Deze templates zijn niets meer dan statische html-pagina's. De stukken die tussen de {} haakjes staan zijn varabelen. Deze variabelen worden automatisch gevuld door het php-script wanneer deze wordt uitgevoerd. De eindgebruiker ziet dus een pagina voor zich die er uit ziet zoals het sjabloon, alleen dan met echte gegevens in plaats van de variabelen tussen {} haakjes.

 

De variabelen komen in een "loop" te staan die herhaald wordt. Dit is nodig omdat er meerdere boeken in de database staan, deze moeten immers allemaal getoond worden. De variabelen worden dus neergezet tot er geen boeken meer getoond hoeven te worden.

 

De sjablonen zijn te vinden onder de map Templates. Hier staan een aantal mappen, deze mappen komen overeen met een stijl. Om de templates van een stijl te wijzigen, klikt u op een map om deze te openen. Vervolgens zie u een aantal html bestanden:

 

Elke directory komt overeen met een stijl. Wanneer een directory wordt toegevoegd, zal de stijl ook direct beschikbaar komen in het systeem. In elke directory staan een aantal html bestanden:

 

webrecensie html paginas

 

index.php.htm - hoofdpagina waarop de fondsgroepen getoond worden

fonds.php.htm - pagina waarop boeken getoond worden binnen de gekozen

fondsgroep

 

Voor het aanmaken van een nieuwe stijl kunt u een oude stijl(directory) kopieren en dan vervolgens de gewenste wijzigingen maken. De stijl is dan direct beschikbaar in het script.