Verkoopprijzen importeren

Top  Vorige  Volgende

Jaarlijks worden de verkoopprijzen van uw boeken gewijzigd. Dit kunt u bijvoorbeeld doen in Excel en dit bestand door de uitgeverij laten gaan ter controle. U kunt dit ook importeren in PAC zodat deze niet nogmaals handmatig hoeven te worden ingevoerd. Ga naar Hoofdmenu | Verkoopprijzenbeheer:

 

PAC Verkoopprijzenbeheer met importknop

 

LijstPijlKlik vervolgens op de knop Importeren prijzen.

 

LijstPijlU dient het bestand te selecteren met de prijswijzigingen. Wij raden u aan ten behoeve van historie om deze in de map .\PAC\ImportExport\vanIntern te zetten en deze bijvoorbeeld Verkoopprijzen2009.xls te noemen.

 

LijstPijlBij fouten worden deze gemeld in een excelsheet. Alle prijzen die in orde zijn worden direct verwerkt.

 

ExclamationSmallHet bestand dient aan volgende eisen voldoen:

1.In de eerste regel moeten de letterlijke kolomnamen staan: ISBN, Verkoopprijs, Datum. Dit is niet hoofdlettergevoelig, maar moet verder exact hetzelfde zijn, ook spaties mogen niet! Er mogen wel meerdere kolommen zijn, bijvoorbeeld titel, auteur, etc. De kolommen hoeven dus ook niet de eerste drie kolommen te zijn of in deze volgorde. Als ze er maar letterlijk zijn.
2.De kolom ISBN moet een tekstkolom zijn, niet numeriek.
3.De verkoopprijskolom moet numeriek zijn
4.De datum kolom moet een tekstkolom zijn en mag geen datum veld zijn! Daarin is de opmaak ddmmjjjj. dd=dag, mm=maand, jjjj=jaar. Dit is de ingangsdatum van de prijs en moet worden meegegeven. bijvoorbeeld 01012009 is 1 januari 2009. Het heeft geen zin om te werken met een opmaakmasker, dit wordt genegeerd! Het moet letterlijke tekst zijn!

 

Een voorbeeld van dit bestand volgt hieronder:

 

PAC Verkoopprijzen importbestand

 

TipsU kunt de geimporteerde prijzen vervolgens ook gebruiken voor een export naar het Centraal Boekhuis (via het exportbestand) of dmv ONIX aan CB of CvdM, maar voor ONIX is dan een speciaal ingerichte aanbiedingslijst met alle leverbare titels nodig (deze dient na de import, maar vóór de ONIX export te zijn gekoppeld, anders wordt de loginformatie genegeerd!).

 

Meer informatie kunnen we u tijdens een consultsessie bieden.