Toevoegen

Top  Vorige  Volgende

Met toevoegen kunt u een nieuwe mutatie aanmaken. Als u op een de knop toevoegen klikt krijgt u het volgende scherm te zien:

 

PAC Voorraad Voorraadmutatie

 

In dit scherm kunt u voor de voorraadmutatie die u wilt maken:

 

Het magazijn selecteren waarop de mutatie moet worden uitgevoerd.
Eventueel kunt u hier ook nog de uitgave / EAN wijzigen. Hierdoor zullen ook de titel, auteur en het druknr in onderliggende velden worden aangepast op de nieuwe selectie.
Het mutatietype selecteren. U selecteert hier uit een lijst met mutatietypen zoals die zijn opgegeven in de stamgegevens.
De datum van de mutatie opgeven. Deze staat standaard op de datum van vandaag.
Het aantal invoeren dat bij de voorraad van het gekozen magazijn moet worden afgeteld / afgetrokken. Of de voorraad moet worden bijgeteld of moet worden afgetrokken is afhankelijk van het mutatietype dat u heeft geselecteerd. Rechts van het geselecteerde mutatietype ziet u een + of een -. In bovenstaand voorbeeld is als mutatietype inslag geselecteerd. Hierachter staat een +. Het bij aantal ingevulde getal zal bij de voorraad worden bijgeteld.
Tevens is het mogelijk om een extra toelichting in te vullen bij de Omschrijving. Deze wordt in het voorraadbeheer weergegeven om extra informatie te verschaffen.

 

Als u de mutatie hebt ingevuld klikt u op bewaren. De nieuwe mutatie verschijnt nu in het tabblad voorraadmutaties.

 

U heeft ook de mogelijkheid om de voorraad over te boeken van de ene druk naar de nieuwste druk. Hiermee wordt de actuele druk gewijzigd naar de nieuwste druk, deze is uiteraard zelf handmatig in te stellen. U dient daarvoor een mutatietype te kiezen die is ingesteld als ´overboekbaar´. U krijgt dan het kiezen van deze mutatie direct het volgende venster in beeld:

 

PAC Voorraad Mutatie overboeken

 

Indien u Ja kiest dan kunt u tevens de nieuwe actuele druk invullen. Dit is verplicht:

 

PAC Voorraad mutatie overboeken Druk instellen

 

Hierna wordt de gehele aanwezige voorraad (vóór deze mutatie) overgeboekt van druk 1 naar druk 2 dmv 2 automatische mutaties per magazijn: Drukafboeking (negatief saldo * oude VVP) en een Drukopboeking (positief saldo * nieuwe VVP). Per saldo maakt PAC zo een soort herwaarderingsmutatie aan van de VVP wijziging. Deze kan apart worden gejournaliseerd. Na deze actie wordt de echte mutatie uitgevoerd op de nieuwe actuele druk met actuele VVP:

 

PAC Voorraad Voorraad op en afboeking

 

Powerfunctie De power-user kan voorraadmutaties met aantal 0 aanmaken.

 

Powerfunctie De power-user kan voorraad overboeken op voorgaande drukken of zelfde druk tbv herstel van inconsistenties.