Taak toevoegen

Top  Vorige  Volgende

In het venster boven in beeld ziet u de taken die worden uitgevoerd, en hoe vaak deze taken worden uitgevoerd. Onderaan ziet u een aantal knoppen:

 

Toevoegen: Als u een nieuwe taak wilt toevoegen klikt u op de knop toevoegen. u ziet vervolgens het volgende scherm:

 

PAC Batchrun Taak toevoegen

 

U ziet hier twee tabbladen. In het eerste tabblad, programma, kunt u invullen:

- Het programma dat moet worden gestart

- U kunt vervolgens parameters opgeven die horen bij dat programma. Als u PAC-ME start, horen hier speciale parameters bij:

Script: hier voert u de code in van het script dat u heeft aangemaakt in PAC.
Adm: de code van de administratie waarin het script staat
User: De gebruikersnaam
Pwd: Het bijbehorende wachtwoord
Scherm interactie: BAtchrun onderdrukt standaard de scherminteractie, omdat het programma dan vast zou lopen. Op het moment dat een import niet goed is verlopen, kan het echt er wel handig zijn om de scherm interactie aan te zetten, om te kunnen controleren waar het programma is vastgelopen. De scherm interactie kan aan worden gezet middels een vinkje achter de optie scherm interactie.

 

ExclamationSmall Zet deze functie dus alleen aan als u hiermee een test wil uitvoeren en zet het vinkje daarna weer uit! Met deze optie aangevinkt loopt batchrun vast op meldingen en kunnen scripts dus niet onbeheerd worden uitgevoerd.

 

Comprimeren na uitvoer: de administratie wordt na het uitvoeren van de taak gecomprimeerd als dit veld is aangevinkt.
Test: U kunt aangeven dat het bij deze taak om een test gaat. De hele taak wordt dan uitgevoerd, behalve het daadwerkelijk importeren etc. Hiermee kan dus snel worden getest of een taak goed werkt of niet.

 

In het tweede tabblad, Terugkeerpatroon, kunt u instellen met welke regelmaat een taak dient te worden uitgevoerd. U kunt hierbij kiezen voor dagelijks of wekelijks. Maandelijks of jaarlijks is geen optie, omdat dit naar onze verwachting een optie is die niet tot weinig voor zal komen. Door de juiste instellingen onder de optie wekelijks is dit gedrag echter wel te benaderen.

 

PAC Batchrun Taak toevoegen2