Batchrun Taakoverzicht

Top  Vorige  Volgende

U heeft nu een aantal scripts gemaakt in PAC. Deze scripts gaan echter alleen draaien als hiertoe opdracht wordt gegeven. Deze opdracht moet worden gegeven door een scheduler, het programma Batchrun Taakoverzicht (Batchrun.exe). U vindt dit programma terug in de map BIN (binnen de map waar u uw PAC installatie heeft geplaatst).

 

Als u batchrun voor de eerste maal start, zult u eerst de rechten voor deze locatie goed in moeten stellen. Dit komt omdat Windows .NET applicaties die vanaf een netwerk worden gestart standaard als onveilige programma’s beschouwt. Om het u makkelijk te maken bevindt zich hiervoor het bestand va-BatchRun.exe in dezelfde map. Dubbelklik op het bestand. Va-BatchRun.exe zal nu automatisch de juiste rechten toekennen.

 

ExclamationSmall U hoeft Va-BatchRun.exe maar één maal te starten, op het moment dat u Batchrun wilt openen vanaf een nieuwe PC. Daarna start u batchrun op via batchrun.exe.

 

Vervolgens opent zich het volgende scherm:

 

PAC Batchrun Taakoverzicht

 

U kunt in dit scherm vervolgens:

 

Een taak toevoegen.
Een taak wijzigen
Een taak verwijderen
Een taak (de)activeren: Als u voor een zekere periode een ingestelde taak niet wilt uitvoeren hoeft u deze taak niet direct te verwijderen, maar kunt u deze ook deactiveren.
Een taak starten: hiermee kunt u een taak direct uitvoeren, ook al zou deze taak officieel pas later hoeven worden uitgevoerd. De volgende keer dat de taak is uitgevoerd, is op de ingestelde tijd. Als u dus heeft ingesteld dat u taak om 18.00 dient te worden uitgevoerd, en u drukt om 17.00 uur op taak starten, dan zal de taak om 18.00 nogmaals worden uitgevoerd. Deze functie is vooral handig in test situaties.
Afsluiten: Hiermee sluit u Batchrun taakoverzicht af. Let op! Als u Batchrun taakoverzicht sluit via het kruisje rechts bovenin het venster, wordt batchrun niet volledig gesloten, maar verschijnt het pictogram in het systeemvak.

 

PAC Batchrun taakbalk