Predicaten

Top  Vorige  Volgende

Personen kunnen een predicaat krijgen zodat ze in brieven op een nette wijze kunnen worden aangesproken. Ze gelden zowel voor aanhef als voor in de adressering. U kunt de predicaten definiëren onder Hoofdmenu | Stamgegevens | Predicaten:

 

PAC Stam Predicaten

 

LijstPijlVul in het veld Predicaatcode een consequente codering in. Zo kunt u voor het nederlandse De heer, DHR kiezen, maar als u ook buitenlandse adressen gebruikt, kunt u beter een andere codering toepassen. Bijvoorbeeld NLHR, ENHR (engelse heer, wordt Mister), FRHR (franse heer, wordt monsieur), etc. Maar denk ook aan titels, zoals doctorandus, professor, doctor, meester, etc. U kunt deze combineren tot, als voorbeeld, NLHRMRPROF of ENMWDR. Kies een consequente methode om het invullen in relatiebeheer eenvoudig te houden. Overigens kunt u later altijd deze codering aanpassen indien nodig!
LijstPijlVul de Aanhef in zoals de persoon wordt aangesproken in de aanhef van een brief. U kunt dit doen met of zonder Geachte of Beste. Als u deze weglaat dan dient u deze uiteraard in de brief vast te leggen. Let er dan wel op dat een brief per definitie formeel of informeel is, tenzij u zelf thuis bent in het maken van complexe Wordsjablonen. Als u werkt met de voorvoegsels Geachte en Beste dan legt u in principe bij de relatie vast dat hij/zij formeel of informeel moet worden aangesproken in de correspondentie.
LijstPijlAanhef2 wordt op dit moment nog niet gebruikt.
LijstPijlVul het veld Adressering in om dit in het adresblok voor de naam van de persoon weer te geven.
LijstPijlVul het veld Volgorde in om de volgorde van het predicaat in de lijst te beïnvloeden.