Landen

Top  Vorige  Volgende

Uw relaties kunnen zich uiteraard in diverse landen bevinden. PAC bezit een standaard lijst van landen. U kunt deze landen wijzigen onder Hoofdmenu | Stamgegevens | Landen:

 

PAC Stam Landen

 

Het Landnr. en de Landcode zijn statische gegevens. De overige velden kunt u wijzigen indien nodig.

 

LijstPijlWijzig de Omschrijving van het land in bijvoorbeeld de nederlandse omschrijving of de engelse, internationale omschrijving.
LijstPijlMet het veld Adresvolgorde bent u in staat de adressen precies zo weer te geven zoals ze in het land van bestemming moeten worden opgemaakt. Zo kunt u de straat voor het nummer zetten (Nederland) of het nummer voor de straat (Frankrijk). En de postcode voor de plaats (Nederland) of de plaats voor de postcode (Verenigd Koninkrijk). Ook combinaties hiervan zijn uiteraard mogelijk. Voor Nederland heeft u ook de mogelijkheid om Nederland weg te laten.
LijstPijlMet het veld Actief kunt u bereiken dat de keuzelijsten alleen de actieve landen weergegeven.

 

ExclamationSmallLet op dat actieve landen die u niet gebruikt veel geheugenruimte innemen tijdens de sessie. Als u dus slechts met relaties uit enkele landen werkt, activeer dan alleen deze landen en laat de rest gedeactiveerd staan.

 

LijstPijlMet het veld Ter attentie van tekst kunt u zorgen dat bij het samenvoegen van brieven en etiketten de juiste ter attentie van wordt vermeld bij een contactpersoon met een organisatie. Dit kan per land verschillen.
LijstPijlIn de landentabel kan worden weergegeven of een land lid is van de EU in de kolom Is Eu Lid. Dit is van belang voor o.a. de afhandeling van journaalposten naar de Financiële Administratie.
LijstPijlLanden kunnen worden gegroepeerd in landcategorieën. Binnen de omzetrapportage module is deze groepering weer te geven.