Opdrachttypes

Top  Vorige  Volgende

In de ordermodule (opdrachtmodule) kunnen diverse typen opdrachten voorkomen. U kunt vele typen opdrachten definiëren onder Hoofdmenu | Stamgegevens | Opdrachttypes:

 

PAC Stam Opdrachttypes

 

Als u beschikt over de module PAC Magazijn, dan kunt u bovenaan het scherm bij magazijn een keuze maken uit meerdere magazijnen. Voor elk van deze magazijnen kunt u opdrachttypes opgeven.

 

Voor het magazijn Centraal Boekhuis zal gelden dat in eerste instantie deze lijst veel overeenkomsten heeft met opdrachttypes van Centraal Boekhuis. Deze kunnen echter worden uitgebreid met eigen types en worden gekoppeld aan soorten van het CB. Zo staat u vrij in het kiezen van een term en omschrijving voor uw opddrachttypes.

 

LijstPijlKies een Korte oms. als korte omschrijving om weer te geven of snel te kunnen kiezen in het opdrachtbeheer.
LijstPijlVul een duidelijke Omschrijving van de opdrachttype in.
LijstPijlGeef een Volgorde in zoals deze in keuzelijsten wordt gesorteerd.
LijstPijlU kunt de opdrachttype koppelen met de opdrachttype van het Centraal Boekhuis via het veld CB type, maar dit is niet verplicht. Het kan ook worden gekoppeld aan opdrachttypes van andere leveranciers in de toekomst.
LijstPijlTot slot kunt u een Standaard verkoopsoort koppelen aan de opdrachttype, zodat het invoeren van orders/opdrachten eenvoudig kan worden afgehandeld. Op deze manier hoeft in een groot aantal gevallen geen verkoopsoort te worden gekozen, omdat deze dan reeds is ingevuld.
LijstPijlOpdrachttypes worden gebruikt zowel voor het orderbeheer en binnen magazijnen. Opdrachttypes komen sowieso in het orderbeheer voor, maar worden alleen gebruikt in PAC Magazijn en PAC Faktuur als dit is aangegeven. Als Leveren is aangevinkt wordt het opdrachttype gebruikt om hier leveringen op uit te voeren voor een intern magazijn (binnen PAC Magazijn). Als Factureren is aangevinkt en hierachter een factuuurcode is opgegeven, zal automatisch van de order ook een faktuur worden gemaakt in PAC Faktuurbeheer (indien u hierover beschikt).

 

De overige kolommen dient u niet in te vullen. Dit wordt alleen gedaan in overleg met een medewerker van Verkaart Automatisering.