Project

Top  Vorige  Volgende

PAC Algemene Instellingen

 

Bij het onderdeel project kunt u het volgende instellen:

 

Een ISBN Range is te koppelen aan een fonds, aan een verschijningsvorm en als algemene ISBN-range in te stellen. Met de instelling ISBN range toepassen op volgorde bepaalt u in welke volgorde wordt gekeken naar de ingestelde ISBN's. U kunt hierbij kiezen uit Fonds, dan Verschijningsvorm, dan algemeen of Verschijningsvorm, dan fonds, dan algemeen.
Indien u het aankruisvakje ISBN moet altijd kloppen aanvinkt dan mogen en kunnen geen onjuiste ISBN's worden ingevoerd.
Met Standaard genre kunt u aangeven welk genre door PAC standaard bij een nieuw aangemaakt ISBN wordt geselecteerd.
Met Fondsrechten gebruiken voor het zoeken van projecten en aanbiedingen is het mogelijk om bepaalde titels af te schermen van medewerkers die niets met deze titels van doen hebben. Als u deze functionaliteit aanvinkt zal PAC bij het openen van de zoekschermen voor project, uitgave, druk en aanbieding kijken naar de fondsgroepen/fondsen waarbij deze gebruiker is ingedeeld (zie gebruikersbeheer). De gebruiker krijgt dan enkel de projecten/uitgaven/drukken te zien die zijn ingedeeld in deze fondsen.
Door Administratie titel met voorvoegsel aan te kruizen wordt het voorvoegsel ook meegenomen bij het automatisch genereren van de administratieve titel.
Als u een nieuw project aanmaakt bent u verplicht een zoekcode in te vullen. U kunt echter ook een standaard zoekcode invullen, door achter Standaard Zoekcode een standaard tekst in te voeren. U kunt hier ook bijvoorbeeld een 'lege spatie' (ALT 255) zetten. Daarmee wordt voorkomen dat gebruikers geconfronteerd worden met het invullen van een onbekende waarde. Let op: Deze functie werkt alleen als u niet werkt met een wizard voor het aanmaken van nieuwe projecten.
In verschillende velden in PAC wordt kort samengevat de informatie van het project, de bijbehorende uitgave en druk beschreven (zie bijv de planning). In het veld Project tot druk info methode kunt u aangeven hoe u dit veld opgebouwd wilt zien.
Als u geen gebruik maakt van afleverbeheer dan kunt u zelf de werkelijk geleverde oplage invullen in drukbeheer als u het vinkje zet bij Reële oplage-aflevering wijzigbaar. Laat het anders uit staan, want dan wordt het automatisch bijgewerkt.
Als u oplage wijzigbaar aanzet dan kunt u de oplage onder drukbeheer handmatig wijzigen. Normaal gesproken wordt deze automatisch vanuit de calculatie bijgewerkt. Laat deze dan ook uit staan als u werkt met PAC Calculatie.
Als u verschijningsdatum wijzigbaar aanzet dan kunt u de verschijningsdatum onder drukbeheer handmatig wijzige. Normaal gesproken wordt deze vanuit de calculatie of de planning automatisch gewijzigd. Laat deze bij gebruik van deze modules dan ook uit staan.
U kunt de auteursnaam in projectbeheer op vier manier laten opbouwen uit de naam of alias genoemd bij de auteur in relatiebeheer:

PAC Algemene instellingen Project auteursnaam opbouwen

Als u een vinkje plaatst bij Flaptekst zullen de ingevoerd Flapteksten uit de standaard teksten (in tabblad onder uitgave) worden geconverteerd naar het nieuwe tekstenbeheer in uitgave. Deze instelling kan éénmalig woden omgezet zodat de teksten worden geconverteerd. Er is geen terugweg mogelijk. De tekst kan bijvoorbeeld vervolgens worden gebruikt in de export van ONIX.