Planning

Top  Vorige  Volgende

PAC Algemene Instellingen planning

 

Bij het onderdeel Calculatie kunt u het volgende instellen:

 

Met het instellen van de Standaard afleveractiviteit zorgt u ervoor dat deze als standaard keuze wordt weergegeven bij de overzichten.
Door het instellen van de Standaard leverancier product kunt u zorgen dat deze relatie op de afleverlijsten terecht komt zodat het Centraal Boekhuis en Libridis weten van wie de product ontvangen gaan worden.
Het instellen van de Activiteit drukkerij, Activiteit zetterij, Activiteit corrector en Activiteit persklaarmaker wordt gebruikt bij het maken van enkele rapportages. Deze rapportages zijn op dit moment nog niet beschikbaar.
U kunt met de instelling Initieel relatiekoppeling kenmerk zorgen dat kenmerken met een activiteit automatisch gekoppeld worden met de planning of juist niet. De mogelijkheden zijn:
Algemeen, niet gekoppeld
Gekoppeld
Met het instellen van het veld Initieel planmethode zorgt u ervoor dat deze als standaard keuze ingesteld bij planningen van nieuwe drukken.
Bij In te plannen dagen kunt u aangeven welke dagen in de planning tot werkdagen dienen te worden gerekend.
Bij Fasegrenzen op slot bij realisatie van activiteit kunt u een activiteit opgeven waarbij de fasegrenzen bij de realisatie op slot gaan.
Bij Indien coordinator leeg, wie mag wijzigen kunt u aangeven wie de datums bij een activiteit mogen wijzigen op het moment dat de coordinator niet is ingevuld
Bij Kalendertype kunt u kiezen tussen een grafische kalender (die ook in de windowsomgeving wordt gebruikt) en de datumkiezer die al eerder beschikbaar was in PAC.
Met de opties Realisatie einddatum wissen bij In Bewerking, Realisatie startdatum wissen bij op Gepland zetten, Realisatie einddatum wissen bij op Gepland zetten kunt u het gedrag van de planning wijzigen, op het moment dat u de status van een activiteit wijzigt (door de kolommen status, P, I of G aan te passen).
Met Verschijningsdatum bijwerken vanuit kunt u kiezen met welke gegevens de verschijningsdatum wordt gevuld.