Omzetmutatie typecombinatie niet eerder verwerkt

Top  Vorige  Volgende

Bestand

Veld

Waarde

Omzetmutatie

Typecombinatie

LPROM.PRES.AANB..

 

Treedt op in situatie:

-Het de eerste keer is dat deze combinatie van omzettypes (opdrachttype, verkoopomzetsoort, en transactievoorwaardecategorie, evt aangevuld met retourreden en bestemmingsindicatie: dit zijn alle CB types, niet PAC types!) wordt aangeleverd.
-Vaak is het zo dat deze combinatie in PAC al wel bekend is, maar nog niet is ingericht voor verwerking in het logistieke systeem.
-Het kan echter ook zo zijn dat deze combinatie minder voor de hand ligt en nooit eerder is voorgekomen en daarom nooit als zodanig in PAC is vastgelegd. Dit dient dan aan Verkaart automatisering bekend te worden gemaakt.

Oplossing:

1.Ga naar de Communicatie | Centraal Boekhuis | CB Omzetmutatietypes
2.Zoek in de bestaande lijst naar de combinatiecode die zojuist is aangeleverd
3.Bepaal wat er moet gebeuren:
a.De combinatiecode staat in de lijst (maar is niet actief)
i.Bepaal wat er moet gebeuren met omzet met deze combinatie om het juist te verwerken. (suggestie: bekijk naar vergelijkbare regels. Het kan in sommige gevallen een vreemde combinatie zijn die is veroorzaakt door ‘verkeerde’ invoer bij de uitgeverij in CB Online of door CB medewerkers. Bedenk in dat geval wat het gevolg is voor het logistieke proces, de financiele consequentie (journaalposten) en eventueel de royalties. Vaak wordt het dan duidelijk. U kunt ons ook om advies vragen.)
b.De combinatiecode staat NIET in de lijst
i.Neem contact op met Verkaart Automatisering en verzend een mail met het exceldocument als bijlage (de bijlage is absoluut noodzakelijk om miscommunicatie te verkomen).
ii.Wij zullen in de eerst volgende release (meestal binnen 5 werkdagen) deze code opnemen
iii.U krijgt een seintje als de release beschikbaar is
iv.Nadat de update door jullie is opgehaald en geïnstalleerd herhaalt u stap 1. De combinatie staat dan wel in de lijst.
4.Gereed