Een titel opnemen

Top  Vorige  Volgende

Als u uw begroting opstelt wilt u deze niet per titel per verkoopsoort hoeven invullen. PAC maakt het daarom mogelijk om voor één titel direct meerdere begrotingsregels te vullen met de knop Een titel opnemen. Als u op deze knop klikt krijgt u een zoekscherm te zien met alle begrotingstitels. Zoek nu de titel op die u wilt toevoegen. Als u de titel hebt geselecteerd, dan krijgt u het volgende scherm te zien:

 

PAC Begrotingbeheer een titel opnemen

 

In dit scherm ziet u de informatie over de titel die u net hebt gekozen in de velden bovenaan. In de onderste helft van het scherm ziet u de begrotingsregels die zullen worden aangemaakt in de begroting nadat u op uitvoeren heeft geklikt. U ziet hierin de begrotingsverkoopsoorten die u bij de stamgegevens op automatisch opnemen hebt gezet. U ziet ook dat de oplage + beginvoorraad is verdeeld over de regels op basis van het deel percentage dat u bij de begrotingsverkoopsoorten in de stamgegevens heeft aangegeven.

 

Indien dit een lopend fonds titel betreft, dan wordt de deelvoorraad evenredig verdeeld over 12 maanden. Indien dit een nieuw fonds titel betreft, dan ziet u dat de voorraad is verdeeld op basis van de aangegeven verdeelsleutel, startend bij de maand van verschijnen.

 

In de bovenste helft van het scherm kunt u wijzigen:

 

De geplande oplage
De beginvoorraad
De kostprijs

 

In de begrotingsregels kunt u wijzigen:

 

De verkoopsoort
De verdeelsleutel
De totaal afzet (als u deze aanpast zal het veld oplage gepland ook worden gewijzigd).
De afzet per maand (als u deze aanpast zal het veld totaal en het veld oplage gepland ook worden gewijzigd).

 

Daarnaast kunt u ook nieuwe begrotingsregels toevoegen

 

Als u op uitvoeren klikt, dan worden de weergegeven begrotingsregels in de begroting opgenomen.