Relatierollen

Top  Vorige  Volgende

U kunt aan een druk relatierollen toekennen in het tabblad rollen. Dit tabblad is alleen zichtbaar op het moment dat er onder het rollenbeheer in de stamgegevens is aangegeven dat er rollen zijn op drukniveau.

 

PAC Druk tabblad Rollen

 

Hier ziet u de rollen die op dit moment gekoppeld zijn. Met de knop toevoegen kunt u nog meer rollen toevoegen aan de druk, of u kunt deze rollen verwijderen. U kunt hierbij kiezen uit de relatierollen die zijn ingericht in de stamgegevens. In de stamgegevens zijn deze rollen bij het drukniveau gekoppeld aan een bepaalde relatiecategorie en op basis hiervan wordt een lijst met mogelijke relaties weergegeven.

 

Als er verbanden zijn tussen de door u geselecteerde relaties en andere relaties krijgt u een keuzelijst te zien.

 

PAC Project auteur met verband

 

In deze keuzelijst kunt u kiezen of u de relatie zelf wil koppelen, of het verband dat de relatie heeft wilt koppelen. Bijvoorbeeld, stel dat er enkel contact is met een auteur via een agent. Dan zult u het verband van de auteur met zijn agent willen koppelen aan het project. Op deze wijze worden niet de privé gegevens van de auteur overgenomen, maar de gegevens die zijn opgegeven op het relatieverband.

 

Op het moment dat u via een rol gekoppeld bent aan een bepaald project/uitgave/druk wordt deze project/uitgave/druk weergegeven in uw cockpit.