Administratie of databasebestand in gebruik

Top  Vorige  Volgende

In incidentele gevallen komt het voor dat een administratie of databasebestand in gebruik blijft terwijl op dat moment exclusieve toegang nodig is voor het maken van een reservekopie, Batchrun, administratie kopiëren of verplaatsen van de administratie.

 

Werkinstructie

 

1.Stel vast of er nog gebruikers in PAC zitten
Ga naar Systeemfuncties
Klik op ingelogde gebruikers

PAC Ingelogde gebruikers

Als daar gebruikers zijn genoemd, zorg ervoor dat deze zich eerst afmelden (belrondje of langs de werkplekken lopen) en ga vervolgens terug naar dit venster
Als er geen gebruikers zijn genoemd of alle genoemde zijn werkelijk afgemeld, gebruik dan de knop Alternatief lijst tonen:

PAC Ingelogde gebruikers Alternatief lijst

Op deze lijst staan soms andere gegevens doordat het een andere manier van logging gebruikt. Dan kan ook de computernaam worden weergegeven wat in sommige gevallen meer informatie kan opleveren.

 

2. Als ook hierop geen gegevens staan of valse informatie omdat de vermelde gebruikers wel zijn uitgelogd, dan moet op serverniveau worden gecontroleerd of het bestand wijzigbaar is.

Ga naar Systeemfuncties en Klik op Verkenner openen in administratiemap
Controleer of er een bestand data.ldb aanwezig is. Probeer deze te verwijderen (hierin staan alleen lockingsgegevens geen data, dus deze mag worden verwijderd). Als deze niet kan worden verwijderd, dan kan het zijn dat er toch een PAC/Access-sessie aanstaat. Lees hieronder verder bij Technische ondersteuning in gebruik zijnde bestanden.
Als data.ldb niet aanwezig is (of kan worden verwijderd), probeer dan het bestand data.mdb te hernoemen naar data1.mdb. Als het kan worden hernoemd dan zou er verder niets aan de hand moeten zijn, bel dan met de service desk van Verkaart Automatisering (hernoem het ook terug naar data.mdb!). Als het niet kan worden hernoemd, lees dan verder bij Technische ondersteuning in gebruik zijnde bestanden.