Centraal Boekhuis

Top  Vorige  Volgende

PAC Algemene Instellingen Centraal Boekhuis

 

Bij het onderdeel Centraal Boekhuis kunt u het volgende instellen:

 

Om gegevens te communiceren met het Centraal Boekhuis (CB) moeten communicatiegegevens hier zijn ingevuld. Dit betreft de FTP Servernaam, de FTP gebruikersnaam en het FTP wachtwoord. Deze gegevens kunt u navragen bij het CB.
In sommige situaties lukt het niet om over de interne (of externe) firewall heen te komen. Vink dan CB FTP Passive transfer gebruiken aan.
In het veld CB RelatieID kan het RelatieID nummer van de uitgeverij worden opgegeven.
De orders die worden gezonden naar het CB worden eerst in een exportmap geplaatst. De naam van deze map kunt u hier opgeven.
In PAC zijn alle onderdelen van een naam verdeelt over verschillende velden. Zo is er een veld voorvoegsel, Naam en een veld Actervoegsel voor organisaties. HET CB levert haar relatiegegeevns aan in één veld: Naam. Een naam bij het CB is bijvoorbeeld Boekhandel, Arends. Dit wordt in PAC standaard op dezelfde wijze geimporteerd. U kunt er echter ook voor kiezen om de inhoud voor de komma en na de komma om te keren. Dit doet u door de instelling bij Relatienaam opbouwen middels te wijzigen.  Boekhandel, Arends, wordt dan geimporteerd als Arends, Boekhandel. Het voordeel van deze importwijze is dat u in het relatiezoekscherm als u Arends intikt direct de boekhandel te zien krijgt, terwijl u bij de normale importmethode eerst een * of boekhandel in zal moeten tikken.
Van het CB kunnen relaties worden geimporteerd. Zo houd u uw klantgegevens via het CB automatisch up to date. U wilter echter niet alle relaties van het CB importeren maar alleen die die van belang zijn. Dit kan worden gedaan met een filterbestand dat u opgeeft onder filterbestand met onze CB- relatieID's. Dit bestand kan worden verkregen vanuit een bijvoorbeeld een financieel pakket.