Bestandsmappen

Top  Vorige  Volgende

De diverse mediabestanden en tekstbestanden staan over het algemeen niet in één en dezelfde map op de server. Om het koppelen van bestanden te vereenvoudigen kunt u daarom per bestandstype aangeven wat de standaard (hoofd)map is waarin de media- of tekstbestanden staan. Dat vermindert het aantal muisklikken enorm. U vindt deze instelling onder Systeem | Algemene instellingen | Bestandsmappen.

 

PAC algemene instellingen Bestandsmappen

 

In het veld Mapinstellingen voor kunt u kiezen uit Mediabestand en tekstbestand.

 

U kunt instellen dat er een algemene standaard map is voor mediabestanden en één voor de tekstbestanden. De instelling staat 'aan' als 'Toepassen' is aangevinkt, zodoende kan het snel aan of uit worden gezet zonder de instelling te hoeven verwijderen en toe te voegen. Verder, als dus via relatiebeheer of uitgavebeheer mediabestanden of tekstbestanden worden gezocht met F5 (Zoeken) dan wordt de volgende regel in acht genomen voor het openen van de standaard map:

1.Als er direct voor het gekozen mediabestandstype of tekstbestandstype een map is ingesteld en toepassen daarvan is aangevinkt, dan wordt deze map geopend.
2.Als deze niet is ingesteld (of niet 'toegepast') dan wordt de algemene instelling van mediabestand of tekstbestand gebruikt (mits deze is ingesteld en toepassen is aangevinkt).
3.Als ook deze niet is ingesteld dan wordt op dit moment alsnog de algemene documentenmap gekozen.