Algemene informatie

Top  Vorige  Volgende

PAC Begroting wijzigen

 

In dit tabblad kunt u de verplichte gevens (Omschrijving, begrotingssoort en Jaar) wijzigen.

 

Verder kunt u een aantal andere gegevens aanpassen. Dit zijn:

 

De periode: U kunt de periode wijzigen waarin de begroting wordt weergegeven. Dit kan per dag, week, maand, kwartaal of jaar. Klik op het drop down menu periode en selecteer de gewenste periode. (U kunt op dit moment alleen nog van de optie maand gebruik maken. De overige perioden kunnen naar wens worden toegevoegd.
Realisatie bijwerken: u kunt aangeven of u wilt dat de realisatie automatisch wordt bijgewerkt door het vakje realisatie bijwerken aan te vinken. Klik op het het vakje realisatie bijwerken en vink deze zo aan of af.
BTW: U kunt de btw wijzigen die over de verschillende titels wordt verhaald. (Dit is op dit moment nog niet mogelijk).
Status: U kunt de status wijzigen van actief naar inactef naar historisch en andersom. Klik op het dropdown menu status en selecteer de gewenste status.
Lopend fonds rollen: U kunt hier aangeven welke rollen iemand moet hebben om recht te hebben om de lopend fonds titels in deze begroting te wijzigen. U kunt zien welke rollen een gebruiker heeft in het gebruikersbeheer. U selecteert een rol door in het gele veld te klikken en op F5 te toetsen op uw keyboard. Er verschijnt nu een scherm met de mogelijke rollen. Selecteer een rol en druk op OK.
Nieuw fonds rollen: U kunt hier aangeven welke rollen iemand moet hebben om recht te hebben om de nieuw fonds titels in deze begroting te wijzigen. U kunt zien welke rollen een gebruiker heeft in het gebruikersbeheer. Daarnaast kunt u in het rollenbeheer zien welke fondsen bij deze rol staan geselecteerd. Een gebruiker zal alleen de fondsen zien die hier staan aangegeven. U selecteert een rol door in het gele veld te klikken en op F5 te toetsen op uw keyboard. Er verschijnt nu een scherm met de mogelijke rollen. Selecteer een rol en druk op OK.
Titelsortering: de volgorde van de titels in het tabblad titels wordt bepaald door de titelsortering.
Std. verkoopverdeling: bij het importeren van een nieuw fonds titel kan de aanwezige oplage op een standaard wijze worden verdeeld. Bijvoorbeeld: 60% van de oplage in de maand van verkoop, 40% in de hierop volgende maand en in de twee maanden hierop allebei 10% (60-20-10-10). Dit staat aangegeven per verkoopsoort in de stamgegevens. Staat dit echter niet ingevuld, dan wordt de standaard verkoopverdeling gebruikt die in dit tabblad wordt geselecteerd.