Inleiding XML Export

Top  Vorige  Volgende

Het creëren van rapportages levert nogal eens problemen op. De rapportage is veelal maar met één bepaald systeem of  programma te openen. En als het rapport in een ander programma kan worden geopend verschilt de opmaak nogal eens. Hierdoor zijn deze rapporten moeilijk uitwisselbaar. Als veranderingen moeten worden gemaakt in de manier waarop de rapportage wordt weergegeven kost het doorvoeren hiervan veel tijd.

 

Met de module XML Export kunnen deze problemen worden voorkomen. XML Export stelt de gebruiker in staat om rapporten in XML te generen. XML is in vele verschillende programma's te bekijken (denk aan Internet Explorer, Firefox, Word en Excel) en de opmaak is in al deze programma's vrijwel identiek. Ook maakt XML export het mogelijk om een digitale versie van uw rapporten online te plaatsen, zonder hiervoor extra handelingen uit te voeren.

 

Voor het genereren van de rapportages met de module XML Export wordt gebruik gemaakt van:

 

1.Een xml bestand: Dit bestand definieert de data die in de rapportage moet komen te staan, zoals bijvoorbeeld de naam van de auteur of het aantal verkochte boeken.
2. Een xslt bestand: Het XSLT bestand zorgt voor de opmaak van de rapportage. In het XSLT bestand wordt aangegeven welke informatie uit het XML bestand waar op de pagina wordt weergegeven.
3. Een html bestand: Als het xml en het xslt bestand zijn gecreërd wordt op basis hiervan een html bestand gecreërd.

 

Door de scheiding tussen data (xml) en opmaak (xslt) is een rapportage makkelijk op uw wensen aan te passen zonder dat hierdoor wijzigingen hoeven te worden gemaakt in het data bestand. Ook kunt u vanuit eenzelfde xml bestand oneindig veel verschillende rapportages maken, bijvoorbeeld rapportages in verschillende talen.