Vrije relatievelden

Top  Vorige  Volgende

Bij de vrije velden kunt u zelf velden opgeven die u wilt toevoegen aan uw relatie of relatieverband. U vindt vrije velden onder Systeem - Vrije Velden (onder het kopje Administratie Instellingen). Als u klikt op de optie vrije velden krijgt u het volgende scherm te zien:

 

PAC Administratie Instellingen vrije velden

 

In dit scherm kunt u vrije velden opgeven voor uw relatie of relatieverband. Waar uw vrije veld wordt getoond staat weergegeven in het keuzemenu context en variant. Op dit moment is het nog niet mogelijk om onderscheid te maken tussen velden die worden weergegeven op relatie niveau en velden op verband niveau.

 

Vervolgens geeft u in de lege rij uw nieuwe veld op. U vult hierbij het volgende in:

 

Veldnaam: Dit is de veldnaam die wordt gegeven aan uw nieuwe veld in de database. Deze naam komt dus voor bij intern gebruik in PAC en wordt gebruikt op het moment dat gegevens uit de vrije velden zouden worden geëxporteerd.

Gegevenstype: Hier kunt u kiezen wat voor soort gegeven dient te worden ingevoerd in dit veld. U kunt kiezen uit ja/nee of een tekstuele omschrijving.

Interne omschrijving: Dit is een interne omschrijving die door PAC wordt gebruikt om naar uw veld te verwijzen. Deze naam komt dus voor bij intern gebruik in PAC.

Bijschrift / Label: Dit is de naam van het veld dat u terugziet in PAC, bij relaties en relatieverbanden.

Actief: Door het vinkje in de kolom actief aan te vinken krijgt uw vrije veld de status actief. Hierdoor bent u in staat om het veld in te vullen.

Zichtbaar: Door het vinkje in de kolom zichtbaar aan te vinken wordt uw vrije veld zichtbaar, zowel bij relatie als bij relatiebeheer.

Volgorde: Hier kunt u de door u gewenste weergave volgorde van de velden opgeven.