Voorwaardelijke opmaak

Top  Vorige  Volgende

Met de optie voorwaardelijke opmaak (opmaak - voorwaardelijke opmaak) kunt u een opmaakeigenschap koppelen aan een event. Dit is een handige optie om op een simpele manier (zonder complexe formules) toch het gewenste resultaat te krijgen.

 

Voorbeeld: U heeft een formule waarbij alleen een kop wordt getoond op het moment dat het veld inhoud bevat. Als het veld inhoud bevat maar deze inhoud is 0, wilt u echter ook dat deze inhoud niet wordt weergegeven.

 

U kunt dit probleem met een complexe formule oplossen. Het verwerken van zo'n formule gaat echter ten kosten van de performance. U kunt ook het volgende doen mbv voorwaardelijke opmaak:

 

LijstPijlGa naar opmaak - voorwaardelijke opmaak
LijstPijlSelecteer 'celwaarde is' het eerste drop down veld en 'gelijk aan' in het tweede. Geef in het laatste veld aan dat de celwaarde gelijk moet zijn aan 0.
LijstPijlDruk op de knop opmaak. Stel de opmaak van de tekst in op wit.

 

Nu wordt op het moment dat de waarde 0 is de tekst wel weergegeven, maar omdat deze wit is en de achtergrond ook is deze niet zichtbaar. Zo kan op een simpele manier wel het gewenste resultaat worden getoond.