Verkoop Fakturatie

Top  Vorige  Volgende

PAC Algemene Instellingen verkoop fakturatie

 

Bij het onderdeel Verkoop Facturatie kunt u het volgende instellen:

 

Vanuit PAC gaat u fakturen genereren. Deze fakturen worden geplaatst in een map. Deze map staat aangegeven bij map voor fakturen.
ExclamationSmallOmdat u wilt voorkomen dat fakturen door onbevoegden kunnen worden ingezien, bewerkt of verwijderd dient u deze map te beveiligen en alleen zichtbaar te maken voor bevoegden.
InfoU kunt per jaar een aparte map maken om een goede scheiding per boekjaar te maken. Dit dient u dan jaarlijks om te zetten.

 

Als u een titel toevoegt in uw faktuur, dan wordt hiervoor automatisch een omschrijving gecreerd. Hoe deze wordt opgebouwd kunt u instellen bij Regelomschrijving opbouwen.
Met de instelling Faktuurregel uit order wijzigbaar kunt u regelen dat orderregels die naar faktuurregels zijn omgezet nog wijzigbaar zijn of niet. In de meeste gevallen zult u dit niet willen toestaan, maar in uitzonderlijke gevallen (bij foutieve verkoopprijzen bv) kunt u deze instelling (tijdelijk) aanzetten. Let er goed op, want er is niet na te gaan dat de faktuurregels werkelijk handmatig zijn gewijzigd!
Normaal gesproken worden fakturen ook afgedrukt, maar in testfases is het eventueel handig om dit te onderdrukken door de instelling Fakturen afdrukken uit te zetten. Het uiteindelijke faktuurbestand wordt wél aangemaakt.
Als u een faktuur toevoegt kunt u ervoor zorgen dat er een standaard betalingsconditie wordt ingevuld. Uiteraard zal eerst de betalingsconditie ingevuld bij de debiteur worden toegepast, maar als deze leeg is, wordt bovenstaande betalingsconditie automatisch ingevuld.