Toevoegen

Top  Vorige  Volgende

Wanneer u in een zoekvenster niet de knop Open maar de knop Nieuw kiest, wordt een toevoegvenster geopend, bijvoorbeeld Toevoegen project. Hierin worden over het algemeen de minimale, maar verplichte gegevens ingevoerd. Vervolgens heeft u na het kiezen van de knop Toevoegen over het algemeen de mogelijkheid om de gegevens verder in te vullen in het overeenkomstige beheervenster. Soms komt het voor dat een nieuw gegeven tussentijds nodig is, bijvoorbeeld het toevoegen van een nieuwe auteur tijdens het toewijzen van auteurs aan een project. Dan wordt het beheervenster niet geopend. U heeft dan altijd naderhand de mogelijkheid om deze auteur verder aan te vullen.

 

Hieronder ziet u een voorbeeld van een toevoegvenster:

 

PAC Voorbeeld toevoegvenster

 

TipsOp de meeste velden wordt een filter gelegd naar de database zodat u op het laatste moment kunt voorkomen dat u dubbele gegevens in PAC gaat invoeren. Eventuele resultaten van overeenkomstige gegevens, in dit geval projecten, worden getoond. U kunt nu het project selecteren en op de knop Selecteren klikken om het toevoegen af te breken en direct naar dit project te gaan.

 

ExclamationSmallBij veel toevoegvensters zal worden gevraagd naar verplichte velden. Indien u deze vergeet in te vullen zal een venster met informatie verschijnen zoals hieronder:

 

PAC Toevoegen fout verplichte velden