Categoriebeheer

Top  Vorige  Volgende

Elke relatie kan in één of meerdere categorieën worden ingedeeld. U kunt diverse categorieën definiëren onder Hoofdmenu | Stamgegevens | Relatiecategorieën:

 

PAC Stam Relatiecategorieen

 

Er zijn reeds enkele relatiecategorieën gedefinieerd als systeem. Deze kunt u niet wijzigen of verwijderen, want deze worden op diverse plaatsen in PAC gebruikt. U kunt wel nieuwe categorieën toevoegen.

 

LijstPijlKlik onderin in het veld Groep, open de keuzelijst en kies een categoriegroep waar de nieuwe categorie bijhoort.
LijstPijlGa vervolgens naar het veld Omschrijving en vul de omschrijving van de nieuwe relatiecategorie in.
LijstPijlVul vervolgens in het veld Korte oms. ook een korte omschrijving in.
LijstPijlKlik vervolgens op de knop Toevoegen.

 

Eigen gedefinieerde relatiecategorieën kunt u wel wijzigen en verwijderen. Dit kunt u in de betreffende velden van het bovenste venster doen.

 

U kunt de categorieën indelen in rechtengroepen om eventueel rechten hierop te kunnen vastleggen binnen rollenbeheer. Daarmee bent u in staat om bijvoorbeeld relaties die zijn ingedeeld als auteur (en verder geen categorie indeling heeft) alleen voor redactie en/of productie te autoriseren (wijzigen/verwijderen). Dit voorbeeld is gesimplificeerd en waarschijnlijk geen praktische situatie maar vooral om een beeld hiervan te vormen. De talloze combinaties en mogelijkheden maken dit een complex verhaal en kan daarom beter in een consultsessie aan de orde komen.

 

Ook kunt u uw categorien opdelen in weergavegroepen. Dit doet u door in de kolom weergavegroep de juiste groep te selecteren. Dit worden de kopjes in relatiebeheer bij het weergeven van de categorieën.