Calculatiescenariobeheer

Top  Vorige  Volgende

Door middel van een scenario voor calculaties kunnen veel componenten voor een calculatie reeds vooraf worden ingevuld waardoor bij het maken van een (concept)calculatie veel werk uit handen wordt genomen. Gebruik de knop Calculatiescenariobeheer onder Systeem om het calculatiescenario te openen:

 

PAC Stam Calculatiescenario

 

Gebruik de volgende velden om het scenario aan te vullen:

LijstPijlVul de Omschrijving van het scenario in.
LijstPijlKies een Papiersoort die standaard moet worden ingevuld.
LijstPijlVul een Hoofdoplage in waarmee standaard zal worden gerekend. Deze waarde moet in het venster Oplagen voorkomen!
LijstPijlVul tot vier verschillende Oplagen in waarvoor automatisch een kostprijs berekening zal worden uitgevoerd.
LijstPijlU kunt een onbeperkt aantal verkoopsoorten kiezen met een standaard afzet en kortingpercentage in het Afzet en rabat venster. Vaak zullen deze jaarlijks opnieuw worden beoordeeld.
LijstPijlTen behoeve van het toerekenen van indirecte kosten aan de calculatie kunt u gebruik maken van een onbeperkt aantal Rendementcomponenten. Hiervoor kunt u standaard percentages invoeren. Vaak zullen deze per jaar opnieuw worden beoordeeld.
LijstPijlGeef een Volgorde in zodat het scenario standaard op deze volgorde in lijsten wordt weergegeven.
LijstPijlVul vervolgens de diverse benodigde componenten in het venster Componenten in.
LijstPijlKies in een lege regel onderaan voor een Component.
LijstPijlvul eventueel een Initiële waarde in, bijvoorbeeld een standaard prijs.

 

U kunt ook gebruik maken van enkele actieknoppen:

LijstPijlMet de knop Componenten toevoegen kunt u in één keer alle componenten uit het calculatiemodel toevoegen aan het huidige scenario.
LijstPijlMiddels de knop Overnemen uit bestaande worden alle elementen, zoals oplage, afzet, etc overgenomen uit een bestaand scenario. U krijgt dan eerst een keuzevenster om het scenario te kiezen van waaruit de elementen worden gekopieerd.