Relatie toevoegen

Top  Vorige  Volgende

U kunt een nieuwe relatie als volgt toevoegen:

 

LijstPijlKlik op de knop Relatiebeheer in het hoofdmenu. U ziet nu een lijst met de al aanwezige relaties in PAC. Onderaan staan een drietal knoppen.

LijstPijl Controleer eerst of de relatie die u wilt invoeren niet al bestaat. Tik de naam van de relatie in het witte filterveld in de kolom Naam. Als de relatie al in PAC zit verschijnt deze nu in het zoekscherm. U kunt door te dubbelklikken op deze relatie (of door deze te selecteren en op openen te klikken) De gegevens van deze relatie inzien. Als de relatie nog niet in PAC zit, klik dan op de knop Nieuw.

LijstPijlEr verschijnt nu een scherm waarin wordt  gevraagd of het om een persoon of een organisatie gaat. Dit is van belang omdat bij personen en organisaties andere kenmerken verplicht zijn.

 

PAC Relatie Wat voor soort relatie

 

 

LijstPijl Als u een persoon selecteert krijgt u het volgende scherm te zien (voor organisatie krijgt u een vergelijkbaar scherm te zien, met enkele andere invulvelden). Vul hier uw gegevens in. Alleen het invullen van naam is verplicht voor PAC.

 

PAC Relatie Toevoegen persoon

 

LijstPijl Druk vervolgens op Toevoegen.

LijstPijl Een nieuw scherm verschijnt. Dit is het relatiebeheer scherm van PAC.

 

PAC Relatie Wijzigen

 

Hier kunt u nog aanvullende gegevens invullen, zowel in de velden bovenaan het scherm (adres, telefoon etc.) als in de verschillende tabbladen. Hieronder worden alleen de belangrijkste onderdelen besproken. Details over het invullen van overige gegevens vindt u in de handleiding van PAC.