Order invoergedrag

Top  Vorige  Volgende

U kunt het invoergedrag van de opdracht volledig naar uw hand zetten door gebruik te maken van enkele zeer krachtige gebruikersinstellingen in het tabblad Invoergedrag:

 

PAC Opdrachtbeheer tabblad invoergedrag

 

In het linkerdeel van het venster kunt u enkele standaard gegevens instellen:

 

LijstPijlMet het veld Invoer op relatietype kunt u bepalen of het oude klantnr van het Centraal Boekhuis of op het nieuwe CB RelatieID kan worden ingevoerd. Onderliggend wordt uiteraard gewoon het interne relatienr opgeslagen zodat bij de export altijd het goede CB RelatieID wordt gebruikt.
LijstPijlU kunt orders invoeren op volgorde van een vaste lijst, zoals de aanbiedingslijst, de prospectuslijst of andere lijsten. Deze kunt u aanmaken in aanbiedingsbeheer en kiezen in het veld Invoer op aanbieding.
LijstPijlIndien u het vakje Tonen voorraad heeft aangevinkt wordt onderin het tabblad Opdrachtregels de voorraad van de diverse magazijnen getoond van de geselecteerde titel.

 

Vervolgens zijn er aan de rechterkant drie kolommen. De eerste betreft het gedrag in de opdrachtkop, de volgende twee hebben te maken met de opdrachtregels.

 

Opdrachtkop

 

Indien een vinkje is ingevuld betekent dit dat de cursor stopt bij dit veld tijdens het invoeren en gebruik wordt gemaakt van de TAB toets.

Opdrachttype en Afnemer zijn verplicht en kunnen aldus niet worden ingesteld. Leverdatum wordt standaard gevuld en kan niet worden gewijzigd.

 

Vervolgens kunt u de volgende gegevens opnemen in de tabvolgorde:

Subnr.
Afw. ontvanger
Ontvanger
Ref. afnemer
Besteldatum
Standaard leveringsvoorwaarden (Std. lev.voorw.)
Standaard regelkorting (Std.regelkort% )

 

Opdrachtregels

 

In de eerste kolom van de opdrachtregel wordt net als bij de opdrachtkop een vinkje gezet als de cursor op die velden dient te stoppen. Hierbij wordt het veld Aantal gebruikt.

 

U kunt de volgende velden in de tabvolgorde opnemen:

Verkoopsoort
EAN/ISBN
Verkoopprijs
Kortingperc.
Nettoprijs
Ref. afnemer
In Nota indicatie
Leveringsvoorwaarde

 

Tevens kunt u van de onderstaande velden aangeven of ze toch overgeslagen dienen te worden, ondanks het vinkje in de eerste kolom, als er reeds een waarde in het veld is ingevuld:

Verkoopsoort
EAN/ISBN
Kortingperc.
Ref. afnemer

 

U heeft bij het kortingpercentage de mogelijkheid om aan te geven dat dit gekopieerd dient te worden (bij invoer op aanbieding) naar de regels waar het percentage nog niet is ingevuld. Dit vult u in het veld Vraag om kopiëren in. hetzelfde geld voor de verkoopsoort.