Nieuw jaar openen

Top  Vorige  Volgende

De royalty's worden elk jaar (of halfjaar/kwartaal) berekend. Dit betekent dat PAC per periode (jaar, halfjaar en/of kwartaal) een aparte financiële subadministratie bijhoudt om de basiscijfers (uit de import en handmatig) en de standen van voorschotten en verkopen per verkoopsoort tot dan toe op te slaan.

 

Elk jaar moeten daartoe enkele basishandelingen worden verricht:

 

1.Aanmaken afrekenperioden in te toekomst (één jaar verder dan het te activeren jaar)
2.Verwijzen volgende periode(n) in te activeren jaar naar toegevoegde afrekenperioden (onder punt 1)
3.Controleren en afsluiten vorige afrekenronde
4.Activeren periode (meermalen per jaar indien ook halfjaar of kwartaal afrekeningen worden gemaakt)

 

Werkinstructie

[1x per jaar]

 

Onder Royalty | Proces kunt u de afrekenperiodes instellen. Om te beginnen met de royalty's van 2009 dient 2010 te worden aangemaakt (Zie ook: Betekenis van de kolommen):

 

PAC Royalty werkinstructie Aanmaken afrekenperiode

 

Vervolgens dient u in de regel 2009 te verwijzen naar de volgende periode: 2010. Klik op Volgende periode in 2009 en druk op F9 (verversen, zo wordt de nieuwe 2010 ook in deze lijst opgenomen). Kies vervolgens: Jaar 2010 (1)...:

 

PAC Royalty werkinstructie Verwijzen volgende periode

 

Controleer of de vorige periode geheel is verwerkt: alle afrekeningen zijn gedraaid en definitief gemaakt. Dit is optioneel, maar raden we wel aan omdat u anders zelf moet bijhouden welke relaties, titels, afrekeningen nog definitief moeten worden gemaakt. Om goede afrekeningen te maken in het nieuwe jaar moet een goede stand van voorschotten en verkopen voorgaande perioden aanwezig zijn. U kunt dit controleren door de velden Aantal afrekeningen te vergelijken met waarvan voorlopig. Het veld waarvan voorlopig moet 0 zijn. We gaan er wel vanuit dat alle afrekeningen zijn gegenereerd. Indien u tussentijds individuele afrekeningen verwijdert dan dient u zelf zorg te dragen dat deze opnieuw worden aangemaakt!
Verplaats eventuele importbestanden handmatig met de verkenner uit de map pac\importexport\vanCB naar de Voltooid map (indien gebruik wordt gemaakt van Digicom en  direct importeren in PAC ipv via PAC Logistiek). Aanbevolen wordt om hiervoor jaarmappen te maken: vanCB/voltooid/2008 etc