Installatievoorschriften

Top  Vorige  Volgende

Om PAC te installeren op de server dient u zorgvuldig te werk te gaan. Hieronder worden de stappen beschreven die nodig zijn om PAC succesvol uit te rollen.

 

Stappen:

LijstPijlOp een lokale server dient een aparte map te komen waarin PAC kan worden gezet. Deze kan automatisch door het setup programma worden aangemaakt. We noemen dit <ServerMap>.

 

LijstPijlDe rechten dienen zo te zijn dat hierin mappen vrij kunnen worden aangemaakt, en in alle mappen bestanden kunnen worden aangemaakt, gelezen en verwijderd.

 

LijstPijlMiddels het bestand PAC.INI wordt geregeld waar lokale gegevens worden geplaatst. De inhoud is standaard:

 

[Folders]

LocalApp=\data

 

Dit betekent dat de volgende map wordt gebruikt:

 

<Opstartstation>:\DATA\PAC\

 

Het opstartstation is niet in te stellen, dit zal veelal C of D zijn. De map PAC wordt altijd aangemaakt.

 

Naast deze 'harde pad'-verwijzing kunt u ook instellen dat deze bestanden in een tijdelijke bestandenmap terecht komt, bijvoorbeeld gebruikersafhankelijk. U kunt dan de volgende regel invullen:

 

 LocalApp=%TEMP%

 

ExclamationSmallU kunt dan alleen %TEMP% invullen en geen gebruik maken van andere variabelen!

 

ExclamationSmallU dient te allen tijde te zorgen dat alle rechten aanwezig te zijn, alsmede op de vrij aan te leggen submappen (voldoende rechten in Windows NT, 2000, XP).

 

LijstPijlA. Indien een werkplek de volledige Microsoft Access moet krijgen, dan wordt aanbevolen deze installatie in de map

 

<Opstartstation>:\PROGRAM FILES\MICROSOFT OFFICE\

 

uit te voeren. Dit is over het algemeen de standaard installatiesuggestie van Microsoft indien station C: de opstartmap van Windows is.

 

LijstPijlB. Indien de werkplek moet worden voorzien van Microsoft Access RunTime, dan is het beste om de installatie uit te voeren in de map

 

<Opstartstation>:\PROGRAM FILES\MICROSOFT OFFICE\ART\

 

Dit is NIET de standaard installatiesuggestie van Microsoft en daarom dient u dan ook voor een zgn. custom installation gekozen te worden!

 

ExclamationSmallWij dringen er sterk op aan om u aan deze installatievoorstellen te houden ivm onderhoudbaarheid en standaardisatie. Zo hoeft er dan centraal slechts 1 (of hooguit 2) scriptbestand voor PAC te worden onderhouden die geldt voor alle werkstations.

 

LijstPijlHet opstartprogramma dat de PAC applicatie start, staat in de map <ServerMap>\BIN en heet PAC-ME.EXE. Best practice is om hiernaar een snelkoppeling te leggen. Uit beheersbaarheidsoogpunt wordt aangeraden dit opstartprogramma niet te copieren naar lokale werkstations.

 

Het scriptbestand zorgt ervoor dat de meest actuele applicatiesoftware en instellingen worden gecopieerd naar het werkstation tbv optimale prestaties. De administratie zal op de server blijven. Daarna zal de applicatie worden gestart.

 

 

Het systeem kan nu worden geïnstalleerd. Dit betekent het plaatsen van de bestanden in de centrale servermap en onderliggende mappen dmv waarschijnlijk een setup programma of een zip-bestand.

 

ExclamationSmallIndien uw systeem een slechte performance geeft, dan raden wij u het volgende aan te proberen om de performance te verbeteren voordat u contact met ons opneemt:

 

LijstPijlLaat alle werkstations dezelfde versie gebruiken. U kunt wel de volledige en RunTime versie naast elkaar gebruiken.
LijstPijlInstalleer de laatste service packs van Microsoft op alle werkstations en met name de Office service packs.
LijstPijlGebruik slechts één sessie van PAC of Microsoft Access op een werkstation.
LijstPijlProbeer zo min mogelijk andere programma's te gebruiken.