Navigation:  Contracten, Rechten en Royalties > Contracten en Rechten > Rapportgenerator >

Lijstvarianten

Previous pageReturn to chapter overviewNext page

Van bestaande lijsten kunt u varianten maken die ook worden opgeslagen voor eenvoudig herhalend gebruik.

 

1.Een nieuwe lijstvariant van een rapport maken

 

Klik in het tabblad Opgeslagen lijst op Toevoegen lijst variant. Deze heet automatisch [standaard rapport] en deze wordt automatisch gekozen.
Pas direct de naam aan zoals u deze wilt zien in de lijst in Opgeslagen als
Klik op de Veldenkiezer... om de velden te kiezen die beschikbaar zijn. Selecteer rechts de velden en klik op de Pijltjes naar links om de velden op te nemen. U kunt later nog extra velden toevoegen of wijzen. Let op. U kunt de volgorde beinvloeden, maar dan moet u wel direct de velden op de juiste volgorde naar links verplaatsen. U kunt de velden links namelijk niet meer sorteren! Klik op OK. De gekozen velden zijn direct opgeslagen bij het rapport (U hoeft niet te kiezen voor bewaren oid).
Klik op Volgende
In het tabblad Condities kunt u voorgeselecteerde condities instellen. Als u dit niet wilt, kunt u direct doorgaan. Alle voorgeselecteerde condities worden ook bij het rapport opgeslagen. Dit is niet optioneel.
Klik op Creeren om een voorbeeld van het rapport te zien in Excel. U kunt overigens de opmaaklayout niet wijzigen en opslaan. U kunt dit wel iedere keer achteraf doen.

 

2.Wijzigen van een bestaande lijstvariant

 

Klik in het tabblad Opgeslagen lijst op de lijstvariant die u wilt wijzigen. U springt nu automatisch door naar het tabblad Condities.
Als u de naam van de lijstvariant wilt wijzigen of de velden wilt wijzigen dan opent u opnieuw het tabblad Opgeslagen lijst. De lijstvariant is nu geselecteerd en u kunt aanpassingen doen in de naam onder Opgeslagen als of in de velden via de Veldenkiezer...
Indien u de standaard condities wilt wijzigen, dan gaat u verder in het tabblad Condities en vult u de condities aan of haalt deze weg indien van toepassing. De wijzigingen zijn onmiddellijk opgeslagen.

 

ExclamationSmallAls u alle velden in het overzicht wilt hebben, dan kunt u het beste geen velden selecteren, want dan wordt er automatisch vanuit gegaan dat u alle velden wilt hebben. Dit heeft als voordeel dat bij een update van PAC nieuwe velden automatisch worden meegenomen, anders niet.

 

3.Verwijderen van een bestaande lijstvariant

 

Klik in het tabblad Opgeslagen lijst op de lijstvariant die u wilt wijzigen. U springt nu automatisch door naar het tabblad Condities.
Open opnieuw het tabblad Opgeslagen lijst. De lijstvariant is nu geselecteerd en deze kunt u verwijderen middels de knop Verwijderen lijst variant.

 

ExclamationSmallAls u de laatste variant verwijdert dan wordt deze opnieuw aangemaakt als [standaard rapport] met alle standaard instellingen (alle velden, geen filters).